Selamlar, 11kw ile şarj olabilen 44kw bataryalı ufak bir elektrikli araç aldım.
Monofaz ile 7,5kw ye kadar şarj alabileceği söyleniyor. Evimin müstakil olması nedeniyle minimum 6kw alırım diye tahmin ediyorum (tahminim doğru mu?). Eğer 25 bin tl masraf edip trifaza çevirirsem 11kw ile şarj edebileceğim söyleniyor. Sizce monofaz ile mi devam etmeliyim yoksa trifaza için 25 bin masraf etmek mantıklı mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
güzel insan, büyük ve güçlü olan her zaman iyidir. sen gücünü ve kapasiteni bil ama % 100ünü kullanma. monofaz ucuz görülebilir ama uzun vadede yetersiz gelirse, trifaza geçmek zorunda kalırsın. trifaz büyük gibi görünse de kapasite altında kullandığında size zarar vermez, üzmez. bir de artık vakit nakit oldu, neyin ne zaman lazım olacağı belli değil. dolu olsun, hızlı olsun dersen trifaz.
Şunu düşünmek lazım, tek fazdan 7,5kw mı üçfaz 11kw mı daha düşük akım çeker kapasiteye yüklenmez, ilerisi için rahat olur. Arada ihmal ediyoruz ama sabah ofise giremedik dumandan göz gözü görmüyor, dün altkatlardan birinin klima dış ünitesi yanmış bütün duman bizim ofise dolmuş havalandırmadan. Demem o ki her zaman kapasitede bir miktar boşluk bırakmak zorlamamak iyidir.