Merhaba bu diyotlardan hurdacı dan satın aldım sıfır makara olarak satılıyordu ne olduğunu internette bulamadım nasıl bulabilirim bu diyorlar 3 amper smd diyottan 2 kat büyük kılıfı var. Bence tvs diyot ama ne olduğunu bulamadım

1 amper için çok büyük klif değilmi 1500watt tvs ile aynı boydaGövde Üzerindeki Kodların Anlamı
SMD komponentler çok küçük olduğundan üzerlerine tüm model numarası yerine Marking Code (Etiket Kodu) basılır. []
- Üst Satır ("RB"): Parçanın model/seri kimliğini belirten ana koddur. Bu logoya sahip DO-214 serisi kılıflarda "RB" kodu genellikle RGF1B serisi (1 Amper / 100V) ultra hızlı doğrultucu diyotları temsil eder. [1, 3]
- Orta Satır ("2C" ve "32"): Bu ibareler üreticiye ait Lot / Tarih (Date Code) kodlarıdır. Parçanın hangi yılın hangi haftasında ve hangi üretim bandında üretildiğini gösterir, elektriksel değerleri değiştirmez. [1]
- Katot Çizgisi: Komponentlerin üst kısımlarında yer alan beyaz yatay çizgi, diyotun Katot (- / Eksi) kutbunu göstermektedir. Akım bu çizginin olduğu yöne doğru akar. []