Modeli bilinmiyen diyot hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan -taha-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

-taha-

Katılımcı Üye
Merhaba bu diyotlardan hurdacı dan satın aldım sıfır makara olarak satılıyordu ne olduğunu internette bulamadım nasıl bulabilirim bu diyorlar 3 amper smd diyottan 2 kat büyük kılıfı var. Bence tvs diyot ama ne olduğunu bulamadım

Ekli dosyalar

• IMG_20260901_183953.webp
    IMG_20260901_183953.webp
    131.6 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_20260901_182141.webp
    IMG_20260901_182141.webp
    57.1 KB · Görüntüleme: 28
Gövde Üzerindeki Kodların Anlamı
SMD komponentler çok küçük olduğundan üzerlerine tüm model numarası yerine Marking Code (Etiket Kodu) basılır. []
  1. Üst Satır ("RB"): Parçanın model/seri kimliğini belirten ana koddur. Bu logoya sahip DO-214 serisi kılıflarda "RB" kodu genellikle RGF1B serisi (1 Amper / 100V) ultra hızlı doğrultucu diyotları temsil eder. [1, 3]
  2. Orta Satır ("2C" ve "32"): Bu ibareler üreticiye ait Lot / Tarih (Date Code) kodlarıdır. Parçanın hangi yılın hangi haftasında ve hangi üretim bandında üretildiğini gösterir, elektriksel değerleri değiştirmez. [1]
  3. Katot Çizgisi: Komponentlerin üst kısımlarında yer alan beyaz yatay çizgi, diyotun Katot (- / Eksi) kutbunu göstermektedir. Akım bu çizginin olduğu yöne doğru akar. []

Gövde Üzerindeki Kodların Anlamı
SMD komponentler çok küçük olduğundan üzerlerine tüm model numarası yerine Marking Code (Etiket Kodu) basılır. []
  1. Üst Satır ("RB"): Parçanın model/seri kimliğini belirten ana koddur. Bu logoya sahip DO-214 serisi kılıflarda "RB" kodu genellikle RGF1B serisi (1 Amper / 100V) ultra hızlı doğrultucu diyotları temsil eder. [1, 3]
  2. Orta Satır ("2C" ve "32"): Bu ibareler üreticiye ait Lot / Tarih (Date Code) kodlarıdır. Parçanın hangi yılın hangi haftasında ve hangi üretim bandında üretildiğini gösterir, elektriksel değerleri değiştirmez. [1]
  3. Katot Çizgisi: Komponentlerin üst kısımlarında yer alan beyaz yatay çizgi, diyotun Katot (- / Eksi) kutbunu göstermektedir. Akım bu çizginin olduğu yöne doğru akar. []
1 amper için çok büyük klif değilmi 1500watt tvs ile aynı boyda

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri