Microcode studio'nun uyarı mesajlarının anlamı.?

afatsum09

Üye
Katılım
30 Eki 2008
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar 1 aydan bu yana 16f877a için zaman buldukca basıc dilinde program yazmaya çalışıyorum. işin nerdeyse son evrelerine geldim dediğimde microcode studio uyarı mesajlarıyla karşılaştım.

Message[306] c:\pbp244\pbppic14.lib 556: Crossing page boundary--ensure page bit's are set.

ve

Message[306] c:\pbp244\pbppic14.lib 624: Crossing page boundary--ensure page bit's are set.

Yazdığım programın hex veriyor ama bu uyarı benim kafamı blandırdı. bu uyarının anlamı nedir.? yazdığım programı etkilermi? yardımcı olursanız sevinirim. cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Branch veya BranchL gibi komutlarin kullaniminda sorun olma ihtimaline karsi bir uyari. Bu tip komutlarla banklar arasi gecis ve sort yapilmasi gerekirse bank degisim bitlerinin sizin tarafinizdan ayarlanmasi/kontrol edilmesi icin.
Bu komutlari kullanmiyorsaniz gormezden gelebilirsiniz.

Error olmadigi icin derleme yapilir ve cikti dosyasi uretilir.
 
Yapmış olduğunuz açıklamalar için teşekkür ederim. Demiş olduğunuz komutları programımda kullanmıyorum. Bende sorunun nicrocode studio veya pbp dosyalarında sanmıştım. yeni versiyonlarınıda yüklemiştim. aynı mesajı yine aldım. Yazdığım programa bir engel teşkil etmediğine göre kaldığım yerden devam edebilirim.

Branch veya BranchL komutlarının uyarı mesajı alımından sonra nasıl sorun olacağını ufak bir programla açıklayabilirmisiniz.? Yazdığım programda kullanmasamda yeni bir programda bu komutlarıda kullanabilirim. Böyle bişi başıma gelmişken hatayı kavramak isterim.
 
Assembly dilini biliyor olmaniz(nacizane tavsiyem) ve MCU mimarisine hakim olmaniz gerekli. Bu durumda bank degisimin nasil oldugu ve nelere etki edecegini kavrayabilirsiniz. PBP kullanmaniz durumunda mimariye hakim olmaniz sart degil. Lutfen bu mesajimi ukalalik olarak yorumlamayin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,200
Mesajlar
915,782
Kullanıcılar
449,982
Son üye
admik

Yeni konular

Geri
Üst