Micro switch ileri geri anahtar bağlantı

morbeyaz

Üye
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
534
Puanları
6
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar. İleri geri anahtarla çalışan tekerlekli sistem var. Sağ ve sola tam yanaştığında durmasını istiyoruz. İleri geri anahtar bağlantısı olduğu için zorlandım. Sağa tam yanaştığında tekerlekli sistemin micro switch'e basıp durmasını, anahtarın soluna bastığımda devam etmesini, sola tam yanaştığında tekerlekli sistemin micro switch'e basıp durmasını, anahtarın sağına bastığında devam etmesini istiyoruz. Bana micro switch aldığım firmadaki kişi kağıda çizdi. Fakat aklımda soru işareti kaldı. Dc 24 volt 2 amper redüktörlü motor ile çalışan bir sistem yaptığımız. Çizdiği şekil bu.


switch.png



Benim aklıma takılan ise zaten anahtara " eksi " adaptörden geliyor. Adaptörden ileri geri anahtara gelen eksiyi micro switch'in C kısmına bağlayıp, micro switch'in NC kısmından ileri geri anahtarın " eksi " ucuna versem doğru bir bağlantı yapmış olur muyum? Yoksa bu bağlantıyı çizen kişi doğru yapmış mı?

Teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Merhaba @morbeyaz, yapmak istediğin devre oto cam kumandasıyla aynı, mikrosviçlerin NC pini birleştirilmiştir sadece bu nedenle 5 pin var, aşağıdaki resimden faydalan.
main-qimg-1948804943f401149b5890bdc3ea613d-c.jpg
 
By lent ustam

Zaten yumuşak basımı olduğu için gidip oto sanayideki firmadan satın aldım. Cam düğmesine eksi direkt olarak adaptörden gidiyor zaten. Ben bu giden ucun arasına micro switch'i bağlamam gerekmiyor mu? Satıcının çizdiği şekilde adaptörden al götür diyor. Adaptörden alıp götürünce stop yapmaz gibime geliyor. Deneyeceğim ama sistem arkadaşın evinde kaldı. Yani ben adaptörün eksi kısmında micro switch ile devreyi açsam da cam düğmesine eksi zaten bağlı.
 
Şemadaki gibi bağlantı yaparsan sıkıntı yaşamazsın motorun kutuplarını bu şekilde değiştirebilirsin ancak.
Evinde mikrosviç varsa sen de motor veya 2 led ile deneme yapabilirsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,661
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst