Merkezi kilit tuşları ters çalışıyor

Herkese selamlar.
Renault 12 Toros aracıma inwels marka kumandalı merkezi kilit montajı yaptım 4 tane motor bir tane beyin 2 kumanda ve kablolarından oluşuyor sorun şurada araçta daha önceden hiçbir merkezi kilit vesaire yoktu araba eski zaten sonuçta şimdi montajı yaptım ancak kumanda tuşları ters çalışıyor şemasını da yükleyeceğim şimdi buraya bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum ön kapıya 5 adet kablo gidiyor arka kapılara ikişer adet kablo gidiyor arka kapı giden kablolar mavi ve yeşil bunları ters bağladığım zaman açma tuşu çalışıyor ancak bu sefer içeriden kilitleme yapamıyorum işte gene açmada bir kere sinyal verilmesi gereken tek yani kitleme gibi yapıyor kısacası yani bunu çözemedim şemada sadece 2 tane kablo boşta kalıyor onlar da anladığım kadarıyla aracın orijinalinde merkezi kiliti varsa oradan buraya giriş veya işte alarm varsa oradan giriş diye anladım sanki mantıken kırmızı cereyan kablosunun şasiye şase kablosunda kırmızıya verecekmişim gibi bir his oluştu ama o şekilde de zaten kısa bir deneme yaptım hiç çalışmadı. Yani şemada da göreceğiniz gibi hazır bir sistem kabloları olduğu gibi hazır o şekilde soketten kapı motorlarına kadar geçmeli şekilde montajladım kesme biçme hiç yapmadım kablolar üzerinde bu şekilde yardımcı olacak arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• SAVE_20250810_190820.webp
    65.2 KB · Görüntüleme: 14
mekanik olarak motorları ters bağlamışşsınız.

ya mekanik olarak düzeltin- doğrusu bu.

yada beyinden yeşil ile mavi kabloyu kendi arasında yer değiştirin ve kahverengi ile beyaz kabloyu kendi arasında yer değiştirin.

Merhabalar.
Sorunsuz bir sistem olsun uzun süre başımı ağrıtmasın istiyorsanız,
Öncelikle 4 adet kapı motorunu merkezî kilit beynine bağlayıp sonrasında merkezî kilit beyninden çıkan beyaz ve kahverengi tetikleme kablolarını merkezi kilit kumanda beynine bağlamanız yönünde olacaktır.
Sistemde merkezi kilit beyni olmadan sadece kumanda modülü ile yapılan kilitleme sistemleri maalesef sağlıklı ve uzun ömürlü olmuyor.

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar şimdi ters bağlanmışız derken beyinden çıkan mavi ve yeşil kablo motora giden kablolara zaten arada bir soket gibi bir şey var oraya takıyorum maviyi maviye yeşili yeşile takıyorum bu şekilde olması lazım değil mi bu şekilde olunca kapılar ters açılıp kapanıyor kumandadan açmaya basınca kapanıyor kapanmaya basınca açılıyor ama dediğiniz gibi mavi yeşile yeşili maviye taktığım zaman düzeliyor bu sefer içeride farklı sıkıntılar çıkıyor işte bazen takılma oluyor bazen kendi kendine aç kapa yapıyor anlamadım yani çözemedim olayı ben de aşağı yukarı 1 aydır falan bu şekilde kullanıyorum ama yine de doğrusu ulaşmaya çalışıyorum teşekkür ederim videoları da izledim videoyu gönderen arkadaşlar videolarda izledim onların beyin farklı bendeki beyaz soketleri kabul etleri tabanının farklı,2 tane kablo boşta kalıyor şemaya göre onlar da galiba merkezi kilit ayrı bir cihazdan oraya bağlamak için ya da alarm bağlamak için anladım onlarla ilgili bir işlem yapmam gerekiyor mu bilemedim veya siyah kapılara giden siyaha ayrıca bir daha mı çaksa vermem lazım orada şemada öyle bir şey var gibi siyahtan şaseyi tekrardan oraya verilmesi lazım gibi anlaşılıyor ama bilemedim teşekkürler

Cevap için teşekkürler işte bunu komple sistem diye satın aldım ben yani araya farklı bir merkezi kilite gerek yok gibilerinden satın aldım bilemiyorum bu şekilde bakalım bir yere kadar gider teşekkürler

Bu videolar daha önce de izlemiştim ama bizim merkez ikimizin beyni farklı da soketi beyaz kablo renkleri de tamamen farklı teşekkür ederim sağ olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…