Merdiven ara otomatiği arızası

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,691
Puanları
956
Yaş
40
Ustalarım hayırlı akşamlar. Babamların (kendileri 2. katta) 3 katlı binasında merdiven ara otomatiği tesisatı var. Lambalara giden lamba ucunda bir yerlerde kopukluk gevşeklik veya oksitlenme var. Faz ile lamba ucunu birleştiriyorum lambaların yanması gerekirken yanmıyor. Lambalarda nötr var butonlarda nötr var ayrıca buton ucuna da faz verdim anahtarda kontrol kalemi yanıyor. Merdiven ara otomatiği sökülmüş haldeyken bunları denedim. Binanın girişindeki panoyu söktüm nötr oksitlenmesi vardı kestim bağlantıları yaptım yine düzelmedi zaten nötrle alakalı bir durum değildi.
Katların kapı önlerinde sigorta panoları var ortak kullanım için buat felan koymamışlar. Mermerden tahtadan yapılmış sigorta panosu.:D
Bir tek 1. katın kapı önündeki sigorta panosunu söküp aydınlatmanın lamba ucunun oradan gelip gelmediğine bakacağım. Oradaysa çözerim değilse elimi çekeceğim.
Sensörlü lamba takmalarını tavsiye ederim bedava oldugu için bana taktırırlar. :D Faz ucu ile lamba ucunu maalesef merdiven ara otomatiğinin olduğu yerden birleştiremem. Kapı önlerindeki sigorta panolarından faz ile nötr alırım sensörlü armatüre gönderirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Verdiğin değerin karşılığını görmüyorsan, gördüğün değeri ver ki; herkes yerini bilsin...!

Hocam çok doğru laf etmişsiniz..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst