MeGUI Kullanımı FiLm Rİpleme

Katılım
24 Mar 2014
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
40
Rip bir teknoloji terimidir.
Bilgisayar üzerinde ki yüksek boyutlu filmler ve oyunlar için yapılan sıkıştırma işlemine rip denmektedir.
Dosyaların rip'lenmesindeki amaç dosya boyutunun küçültülerek dosyanın daha az yer kaplamasını ve daha kısa sürede indirilmesini sağlamaktır.
Bazı rip'leme işlemlerinde gereksiz dosyaların silinmesi ve sıkıştırılmasıyla ripleme işlemi yapılabilirken özellikle video dosyalarında video çözünürlüğü, görüntü kalitesi, renk derinliği gibi değerler değiştirilerek boyut düşürme işlemi yapılabilmektedir..

Genelde En Çok Kullanılan Program MeGUI 'dir Portabledir Kurulum İstemez Kullanımı Biraz Karışıktır.Program Sistem Kanakları (İşlemciyi) Aşırı Kullanmaktadır.. En Az Çift Çekirdek işlemci Olmalıdır. Programın Kullanılacağı Sistemde Ekran Kartınızda İyi Olmalıdır ki Ripleyeceğiniz Filmin FPS değeri Yüksek Olsun..
Ben Size Programın Nasıl Kullanılacağı Hakkında Bilgi Vereceğim Malum BLuray Fİlmler Çok Kaliteli İnsanın Suratındaki Tüyü Bile Görebiliyorsunuz :D
Ama Boyutları Çok Uçuk Oluyor Hal Böyle Olunca Harddiskinizde Yer Kalmıyor Depolama Sıkıntısı Çıkıyor Bir Zaman Sonra..
Mesela titanik 1080p DUAL Blurayın boyutu 58 gb böyle bir dosya hem harddiskte fazla yer tutar hemde bu dosyayı oynatmak için sisteminiz iyi olmalı yoksa oynatmaz dosyayı bilgisayarınız bu yüzden filmin boyutunu % 10 kayıp vererek düşürebiliyoruz..
2 TB Depolama ALanım Var Lakin Şuan Toplam Boş Alanım 370 GB hal böyle olunca BLURAY Filmleri BRRip ( BLuray Rip) Olarak Ripliyorum Hem Görüntüde Çok Kayıp Olmuyor Hemde Boş Alan Sıkıntısı Çekmiyorum..
BLURAY filmler genelde DUAL Ses (Çift Ses) Olurlar İngilizce Türkçe Eğer Bu Sesler DTS İse Filmin Boyutu En az 15 GB'tır Çünkü Sadece Ses Dosyası En az 1 GB büyüklüğündedir. ;)
Riplemekteki Amaç 2 sesten birinden kurtulmaktır varsa altyazılardan kurtulmaktır bunun yanısıra ripleyeceğiniz film 8 gb ise çözünürlüğü 1920 x 816 Dır..
Şuan Size Göstereceğim Filmde DUAL Ses (Çift Ses + altyazı mevcut) Toplam Boyutu 9.02 GB..
MEGUİ'yi Çalıştırmadan önce sisteminizde Auto Gordian Knot ve AviSynth Yüklü Olmalıdır..
Bunlar Yüklü İse İndirdiğimiz Meguiyi Çalıştırıyoruz..
Program açılınca işaretlenmiş yerlerin ayarları sizin seçmeniz gerek ben genelde .mkv olarak seçiyorum siz avi ve diğer formatları secebilirsiniz size kalmış lakin mkv iyidir.
5RoJMA.png

Sonrasında filmi riplemek için programı kullanmaya başlayacağız filmde olmasını istediğiniz dili program yardımı ile ayırıyoruz filmden... Filmi sesi ile beraber riplemek olmaz senkron sorunları olabilir ses görüntüden önce gidebilir veya arkadan gelebilir onun için sesi ayırıyoruz..
78VzNv.png

Alt resimdende göreceğiniz üzere sesi ayırmak için kullanacağımız pencere önümüzde filmi seçiyoruz..
Filmi seçtik ve film üzerinde olan ses dosyaları ve altyazıları görebiliriz..
Burda işaretli tikleri kaldırıyoruz sonrasında ayıracağımız dosyayı seçiyoruz..
2QYA6q.png

Gördüğünüz gibi türkçe sesi seçtik ve ayıracağız..
Quene Butonuna tıklıyoruz..
q2mLQd.png

Ve Ses filmden alınıyor.
3R10M0.png

Sesi Filmden Ayırdık Ses Dosyasının Özeliikleri..
MEDIAINFO programı yardımı ile görebilirsiniz..
Qg4qGj.png

Ses AC3 Formatında AC3 DTS Kadar Olmasada Oldukça Kaliteli Bir Formattır..
Boyutu DTS ye göre düşüktür..
Sesi Çıkartma İşlemini Tamamladık Şimdi Film Dosyası İle Uraşacağız..
Resimde göründüğü üzere başka bir uygulamayı yine megui üzerinden çalıştırıyoruz..
PEY9Vd.png

Wr65vQ.png

Film dosyasını gösteriyoruz ve önümüze ufak bir uyarı metni çıkıyor işaretli bölüme tıklıyoruz..
rdmrzV.png

Filmin gerçek çözünürlüğü 1920 x 816 biz boyutu kısacağımız için 1280 seçiyoruz siz 1280 yazdığınızda program 544 veya 644 olarak kendisi ayarlıyor diğer bölümü...(720p) oluyor haliyle ;)
CROP yazan bölümde ise filmin kenarlarında siyah bölüm varsa crop sayesinde o siyah bölümleri yok edebiliyoruz bizim dosyamızda öyle bir sorun olmadığı için o ayarlarla oynamaya gerek yok diyoruz bu pencerede yapacağımız iş kalmadığı için save butonuna tıklıyoruz..
Vygd1y.png

Save butonuna tıkladıktan sonra bölüm bizim seçtiğimiz çözünürlükle açılacaktır..
Alt resimde gördüğünüz gibi..
Bölüm açıldıktan sonra Bitrate Calculator Özelliğini Sececeğiz..
pYm11z.png

Bitrate Özelliğini Seçiyoruz Ve Açılan Pencere..
rdmrPB.png

Gördüğünüz Üzere Bölümde Seçili Olan BÖlümler Hali Hazırda x264 ve mkv bu bölümleri ellemiyoruz siz dvix veya xvid olarak hazırlayacaksanız filmi Codec Bölümünden x264 ü xvid veya dvix le değiştirebilirsiniz ama x264 daha kalitelidir ;)
1 rakamı ile işaretlenmiş yerden ayırdığımız ses dosyasını seçiyoruz 2 ile işaretlenmiş bölüme tıklıyoruz en alttaki seçeneği seçiyoruz ve filmin boyutunun ne kadar olacağını elle giriyoruz..
Boyutu tutturabilecek kadar bilgili değilseniz 2.50 gb ve 2,70 gb aralığında bir rakam seçiniz resimden göreceğiniz üzere..
b4gzAd.png

OK diyoruz...
LoYVPG.png

Boyutuda girdikten sonra bitrate calculatoru kapatmak için Apply butonuna tıklıyoruz Ayarlar uygulansınmı diye sorar evet diyoruz..
2QYXvq.png

Bu bölümdede işimiz bittiği için başka işleme geçiyoruz..
Filmin kaydedileceği yeri program kendi secer riplediğiniz filmle aynı klasördedir siz dosyanın adını değişitrebilirsiniz yerinide değiştirebilirsiniz..
G1p812.png

Quene Butonuna tıklıyoruz ve işlemi başlatıyoruz bu işlem sisteminize göre uzayabilirde kısalabilirde güçlü bir sistemde yarım saati geçmez orta halli bir sistemde 1 saat sürer en alt sistemde 2-3 saat sürebilir..
İşlemciniz tek çekirdekli ise işlem başlar başlamaz bilgisayarınız donar ve kalp krizi geçirebilir (reset atmak zorunda kalırsınız)...
dqWynD.png

İşlemi başlattıkmı meguinin açık olan pencerelerini taki işlem bitene kadar kapatmıyoruz simge durumuna küçültebilirsiniz sadece.
voQ1LA.png

İşlem Bitti Şimdi İse En Başta Yaptığımız İşlemin tersi bir işlem yapacağız ayırdığımız sesi filme ekleyeceğiz..
 
Rip bitti şimdi ses dosyasını görüntü dosyasına ekleyeceğiz..
Yine meguiyi kullanacağız..
MKV muxeri seçiyoruz film mkv olduğu için..
9p9koN.png

1.yere filmi
2.yere ses dosyasını
3. yere ise istediğinizi yazabilirsiniz..
rdmP93.png

Z1AGYV.png

ve işlemi başlatıyoruz..
MlPqkM.png

Ripleme işi bittiğinde sesin olduğu dosya sonunda muxed uzantısı olur..
Od3Q0n.png

Filmden Kareler..
ozYBjR.png

ozYBkR.jpg

2QYG9d.jpg

8E9pdW.jpg

Y5jzNE.jpg

aBykGg.jpg

İlerleyen zamanlarda 1080p Ve 3D nasıl riplenir konusuna değineceğim doğrusu bu ay sonu çift gpu ekran kartını alırsam 3D hazırlayacağım şu anki kart yemiyor 3D ye görüntü ve ses senkronları nasıl düzeltilir ses önden veya arkadan gidiyorsa nasıl düzeltilir onlarada değineceğim ilerleyen zmanlarda.. :D
Riplediğiniz filmleri tvnizde gönül rahatlığı ile oynatabilirsiniz görüntü ve seste sorun olmaz çözünürlük 720p ayarı olduğu için..
Ayrıca Telefonlarınızdada oynatabilirsiniz..
™ ™••••Bu konu forum kurallarına ters ise karar sayın yöneticilerimizindir••••™ ™
Kolay Gelsin Saygılar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,178
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst