masum insanlar elektrikten neden ölür?

çıraközgür

Katılımcı Üye
Katılım
6 May 2014
Mesajlar
628
Puanları
56
Konum
Kırıkkale
Hadi biz meslek gereği bolca çarpılıyoruz eyvallahta ; hiç alakası olmayan birilerinin çarpılması haksızlık olmuş olmaz mı?
Bugün Ankara ostim'de dikkatimi çeken galvaniz bir aydınlatma direği

1.jpg



2.jpg


3.jpg



4.jpg
 
Son düzenleme:
o kapakların hurda olarak ederi mi var, genelde öyle açık çok var
 
İstanbulda oturuyordum yıllar önce ve sokağımızdaki sokak aydınlatmaları ve elektrik direkleri değiştirildi aradan biraz zaman geçti amcamınoğlu dedi ki abi elektrik direği beni çarptı kontrol kalemiyle kontrol ettim elektrik var toprakla ölçtüm 220 volt a yakın elektrik vardı bu direkler yapılırken topraklama yapılmıyor ve kaçak akım da bağlanmıyor ne yazık ki dağıtım şirketleri evlerde 300mA kaçak akım olmazsa elektrik açmıyor sokakta onlarca insanın yenından geçtiği galvaniz direkler bu şekilde
 
40-50cm uzunluğunda uygun çapta pimaş boru uzunlamasına tek bir hattan kesilerek ve kesildiği yerden gerdirilerek bu tür bağlantı odaları kolayca kapatılabilir.
 
Sokakta yatan garibanlar,geceleri oradan fanlı ısıtıcı ;) ile ısınsınlar diye konuyor heralde.Direklerin hepsi !
öyle genelde.Doğudada,bu ihtiyaç kanca atma usulüyle gideriliyor biliyorsunuz !
 
İnsan hayatının pek önemi olmayan bir dönemde yaşadığımıza inanmak gelmiyor içimden.
Allah sonumuzu hayır etsin.
 
insan hayatı pamuk ipliğine bağlı günümüz de allahe emanet yaşıyoruz....
 
arabamda takım sandığımı yanımdan ayırmayan biriyim, bun tür durumlara müdahale etmek, bantlamak istiyorum, lakin olurya bir hafta sonra Allah muhafaza farklı nedenden veya aynı nedenden birine bir şey olur, güvenlik kameralarından bulup tüm suçu yıkmalarından korkuyorum.
... en acısıda parçalara ayrılıp özelleştirilen elektrik kurumları çuvalla para kazanmalarına rağmen ülkede de o kadar işsiz elektrik teknisyeni - teknikeri mezunu genç varken üç kuruşa kıyıpta eleman almayıp, Bakım yapmayıp belkide beş yaşındaki çocuğun hayatını tehlikeye atmaları.
 
Vatandaş gelip orayı bile sökmeye çalışıyor. Büyük ihtimal kaçak elektrik çekmek için yapıyorlar. Devlet siz bildirmedikçe bu tarz işlere çok bakamıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst