Mağaza İklimlendirme Otomasyonu

cheki

Üye
Katılım
18 Haz 2010
Mesajlar
57
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba,

Türkiye genelinde mağazaları bulunan bir firmamız mağazalarındaki iklimlendirme sistemlerinin tek bir merkezden kontrol edilmesini istiyor. Buna göre;

Açma/kapama,
Zaman ayarı,
Set değeri ayarı,
Fan hızı ayarı uzaktan kontrol edilebilir olacak ve tek merkezden yönetilecek. Fazla bir şey istenmiyor.

Fakat mağazalardaki iklimlendirme sistemleri türleri, adetleri ve markaları karışık (roof-top, klima santrali, fancoil, VRF, Heat Pomp vb.). Bu nedenle sıkıntı yaşıyoruz.

Bu cihazların haberleşme kartlarını tedarik ederek modbus haberleşmesini sağlamak ve bir yazılım vasıtası ile bu cihazları kontrol etmek istiyoruz. Her birinin modbus haberleşme adresleri farklı haliyle. Bir firma ile görüştük çok yüksek maliyet çıkardı (otomasyon istasyonu, saha istasyonu, konnektörler, modüller, devreye alma, mühendislik, yazılım lisans vb.). Bu işin pratik ve makul bir yolu yok mu? İlla ki otomasyon istasyonu mu kurmak gerekir.

Bu konuda yazılım, firma, çözüm önerilerinizi bekliyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kullanacağınız cihazlar aynı markanın ürünü olsaydı işiniz daha kolay olabilirdi ancak birden fazla marka çeşitli modeller olunca bu iş malesef otomasyon ( bina yönetim ) çözüm için en iyi alternatif oluyor.

Otomasyon konusunda dilerseniz irtibat verirseniz ekipman bilgileri ve senaryo çalışması varsa bir çalışma yapabiliriz.
 
Farklı marka ve model olmalarının yanı sıra farklı sistemler mevcut. Fujitsu ve Daikin ile görüştük 2 örnek mağazadaki sistemlerin haberleşme kartları için. Fakat sistemler farklı olunca modbus adresleri başta olmak üzere bir çok farklılık var. Hepsini bir araya toparlayabilecek bir yazılım gerekecek bu durumda. Bu konuda hazır yazılımlar var diye duymuştum. Ayrıca size özel mesaj atacağım Serkan Bey.
 
İklimlendirme işlemlerinde cihazların çoğunda (hepsinde değil) uzaktan kontrol için (on-off) kuru
kontak uçları vardır. Bu kontak uçlarını kontrol ederek daha minimize kontroller yapabilirsiniz. Tatil işlrtmesinin birin de Toshiba ve general vrf için hem sistem hemde oda oda on of kontrolleri ve restaurant yapıldı. Bunların dışında restaurant ve genel mekanlarda da bulunan klima santralleri ve rooftop klimalarda da kontroller yapıldı. Böyle bir düşünün derim. cihazların kendi otomasyon ürünlerini almak bir servet işletme için montajlarını yaptırmanız ikinci bir servet.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst