Led trafo bağlantısı ve anahtar ekleme hakkında

onurtaskin

Üye
Katılım
2 Eyl 2009
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba arkadaşlar elimde 5 metre beyaz,2.5 metre gün ışığı ,2.5 metre mavi tek cip led var.Ben bunları 150 cmlik akvaryum kapağına bağlamak istiyorum.Her led 1metre 25 cm olarak kesilecek kapağa bağlanacak.Ledler için trafo temin ettim 5 amper yeterli olacağı söylendi ve bunun yanında ikili 4 adet anahtar var ve toplamada 8 açma kapama düğmesi oluyor bağlantı için şemaya ihtiyacım var.
Kendi kafamdan bir şema çizdim.Ledlerin artı uçlarını toplayıp anahtarlara bağladım.Ledlerin eksi uçlarınıda bir araya toplayarak trafonun eksisine bağladım.Daha sonra anahtarda tipladığım artı uçları anahtarın artı çıkışından trafonun artı girişine bağladım.
Sorular...
1)-Şema doğrumu ?
2)-Trafo bu kadar ledi kaldırırmı?
3)-Aldığım anahtarın alt kısmında 6 adet bağlantı yeri var 2 adet fazlalık ne için?
Arkadaşlar fazla elektrik teriminden anlamam benim anlaya bileceğim şekilde anlatabilir ve bana uygun bir şema çizebilirmisiniz?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sema dogru hepsini tek trafo kaldırmaz dıe düşünüyorum cunku bende boyle bı sey yaptım trafonun yakılacak ledın metresıyle orantılı olması gerekıo dedıler yanı 1 mt led 1 amper bu hesaba gore senın 10 mt ledın hepsını yakmak ıcın 10 amperlik bı trafoya ıhıtıyacın olcaktır anahtar ıcın bısey dıemıcem
 
Tek çip şerit ledler 400mA/metre akım çeker...
 
Yani 400 ma 0.4 amper mi oluyordu.Birde şu anahtara çağre bulsak.
 
Çok acil şemaya ihtiyacım var.125 cm uzunlukta 10 parça şerit led 2 anahtarlı 4 adet anahtar ve 5 Amper trafo olan bir şema akvaryum kapağına yapacağım.Şuan saat 02:00 biliyorum çoğu üstat uykuda ama akşam 19;00 kaar şemaya ihtiyacım var.
 
4 tane çiftli anahtar niye kullanıyorsun onu anlamadım, kademelimi yakacaksın?...
 
Hepsini isteğime göre yaknak istiyorum.Şuan kullandığım ledler zaten akvaryuma fazla ama ileride bitki akvaryumu yaparsam kolaylık olur diye düşündüm.
 
Merhaba
Kullanacağın led 3 çipli ise metresi 1,2 amper çekmektedir yani ortalama 10 metre için 12 amper gerekiyor. Trafoyu fazla alman bence daha doğru olur örneğin 16 amper alabilirsin daha az ısınır 4 adet anahtar kullanmak yerine rgb şerit led kumandası bağlayarak istediğin ledi açıp kapatmak daha doğru olur teknik destek konusunda bu firma bilgili yardım alabilrsiniz https://www.ledgelsin.com/serit-led
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst