Lcd tv almak için yardım

halilibo

Üye
Katılım
14 Eyl 2008
Mesajlar
78
Puanları
1
Yaş
39
sayın ustalarım ben lcd tv alamk ıstıyorum nasıl olmalı hangı marka konras kac olmalı tepkı suresı nasıl olmalı kısacası alırken nelere dıkkat etmelıyım. baska bır konu ben bu sıteye yenı uye oldum nasıl mesajlasılır nasıl kısılerle ırtıbata gırılır ve neler ver neler yok nasıl arastırılır bılmıyorum yardımcı olursanız tesekkur ederım saygılarımla
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Lcd tv alırken çözünürlüğe ve kontrasta dikkat etmeniz gerekir. HD ready çözünürlük 768x576 çözünürlüktür bunu pek tavsiye etmem. HD çözünürlük 1280x720 çözünürlüktür ve şu anda Türkiye'deki yayın standartını çok rahatlıkla seyredebilirsiniz. Full HD çözünürlük ise 1920x1080 çözünürlüktür ki çok yüksek çözünürlükteki yayınları (Blue ray filimler) izlemenizi sağlar.

Lcd tv alırken dikkat edilmesi gereken bir noktayı daha söyleyeyim yayını görüntüye dönüştürmek için iki tarama metodu kullanılır bunlar prograsive ve interlace tarama metodlarıdır. Teknik olarak prograsive tarama metodu daha iyi görüntü sağladığından dolayı tvyi alırken çözünürlüğün yanında tarama tekniğine de bakın bunu etiketinde muhakkak belirtiyorlar. Eğer full hd bir tv almak istiyorsanız etiketinde yada kutusunun üzerinde 1920x1080p yazmasına özen gösteriniz.

Kontrast göreceli bir kavramdır kesin bir ölçüm metodu yada standartı olmadığından her firma kendisine göre ölçüm yapmaktadır bu yüzden en az şu kadar kontrast oranı olan bir tv alın diyemiyorum. Yazılım ile dinamik kontrast denilen bir teknik geliştirildiği için her firmanın kendine göre rakamları var yüksek olmasına özen gösterin ama kesin olmadığından sizin için çok belirleyici bir unsur olmamalı.

Çözünürlük ve kontrast kadar aldığınız tvnin görüntü işlemciside çok önemlidir. Görüntü işlemci gelen ham görüntüyü onararak tvnizde çok daha kaliteli bir görüntü almanızı sağlar. Her firmanın kendi geliştirdiği bir görüntü işlemcisi var bunlardan en bilinenleri sonynin bravia işlemcisi, philipsin pixel plus işlemcisi ve samsungun dnie işlemcisidir. Bunlardan hangisi daha üstün kesin birşey söylemek mümkün değil ama philipsin pixel plus 3 görüntü işlemcisi çok kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Sony ve samsungta görüntü işlemcilerinin kalitesine bakarsak philipsten geri kalmıyor tabiki.

Belli bir fiyat veya marka tercihiniz varsa size daha iyi yardımcı olabiliriz.
 
usta ben samsung veya lg almayı dusunuyorum 82 ekran full hd alamk ıstıyorum gecen bır magazada bana lg nın son cıkan tv sını onerdıler bunun ozellıklerınden bırısıde fılas bellektekı fılmlerı ızleyebılmek dıgerlerınde ıse sadece foto gorebılırsınız denıldı ama bu cııhazda fılm ızleyebılırsınız denıldı
 
Samsung'un Series 7 modellerine bakarsan hoşuna gidecektir.
 
Samsung 7 serisinde usb den filim izleyebilirsiniz. Ayrıca philipslerde usb üzerinden resim oynatabilmektedir. Size önerilen lg lcd tvnin modelini hatırlıyorsanız yazarmısınız.
 
bılmıyorum ama bana sadece lg tv ler ıyı oldugunu soyledıler onun ıcın bı ona yonelme var sadece ama yenı yenı arastırıyorum tesekkur edrım
 
Samsung 7 serisinde usb den filim izleyebilirsiniz. Ayrıca philipslerde usb üzerinden resim oynatabilmektedir. Size önerilen lg lcd tvnin modelini hatırlıyorsanız yazarmısınız.

Sadece o değil,ehternet kablosunu tv'ye bağlayıp widgetlarda dolaşabilir,maillerinizi okuyabilirsiniz.Sanırım yahoo chat özelliği de vardı yanlış hatırlamıyorsam.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,020
Kullanıcılar
450,230
Son üye
sercankars

Yeni konular

Geri
Üst