KONUT SIĞINAKLARINDA KULLANILAN FAN MOTORLARI

hakanhhh22

Üye
Katılım
19 Eyl 2015
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
35
selamün aleyküm arkadaşlar bir konut projesinin elektrik projesini çiziyorum.Bu konutta bodrum katta 53 m^2 alanlı bir sığınak var. Dışardan Sığınağın içerisine temiz havayı tahliye ede ,sığınağın içindeki kirli havayı dışarıya tahliye eden havalandırma üniteleri kullanılacak.Bunlar için fan motorları kullanılacak.sorum şu buraya kaç KW LIK FAN MOTORLARI KULLANMAM GEREKİR TRİFAZE Mİ KULLANAYIM MONO FAZE Mİ?

ARKADAŞLAR ACİL LAZIMMM.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
kaç KW LIK FAN MOTORLARI KULLANMAM GEREKİR TRİFAZE Mİ KULLANAYIM MONO FAZE Mİ?
motor gücü havalandırma sistemine göre değişir bu yüzden kaç kw motor gücü gerektiğini makine mühendisine sormalısın. ayrıca sığınak yönetmeliğine göre havalandırma fanı doğrudan jeneratörden beslenmelidir, şebekeden bağımsız olmalıdır.
 
Selamlar,

Bu tip uygulamlarda 3 cihaz kullanılıyor. 1 adet taze hava cihazı, bu cihazda yoğun bir filtreleme olduğu için yüksek basınç gerekli ve bundan dolayı trifaze motor kullanılır. 1 adet egzoz fanı, bu cihaz normal egzoz sistemi için kullanılıyor ve hacim küçük olduğu için monofaze olabilir. 1 adet duman tahliye fanı, bu cihazın hava debisi yüksek olduğundan monofaze veya trifaze olabilir.
Cihazların hesabı sığınak projesini yapan kişi tarafından belirlenebilir veya herhangi bir üretici firmada verebilir.
Diğer taraftan tüm cihazlar şebekeden ayrı jeneratörden beslenmesi gerekli.

Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst