kontaktör 1sn lik açma kapama yapması (istenmeyen durum)

Selam arkadaşlar önce verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim motor çalışmadan kontaktörü bypass ettim sonra motoru çalıştırdım lambalar yine söndü yani kontaktörün çekmesini önlesek dahi sorunu çözemeyiz ups dediğiniz gibi mantıklı veya güç trafosu fakat sorun kontaktörde olmadıgı için farklı çözümler aramak zorundayız
şimdiki çözümüm trafodan aydınlatmaya yeni hat çekmek buda 200 metre kablo demek başka çözümü olan varsa yazarsa çok sevinirim kondansatörü denedim olmadı gerili dengeleyemiyor ups 13 kw lık ups kullanmak gerek buda masraflı olacaktır

Kondansatörü nereye bağladınız? motora mı, lambalara mı, panonun girişine mi?
Elektronik regülatörler var. sizin ihtiyacınız olan güçtekiler pahalı mıdır bilmiyorum, bu belki bir çözüm olabilir. Motor için soft starter kullanmanız çözüm olabilir.Bir de daha önce dediğim gibi, ana panodan, aydınlatmalara ya da motora ayrı kablo çekmeniz, çözüm OLABİLİR: ama garantisi yok. Garantiye almak için, kaliteli bir ölçü aleti ile, motor kalkışı esnasındaki gerilimi, ana panodan ölçmenizde fayda var. Sonra kabloya yazık olmasın. Ama soft starterin kesin çözüm olacağı kanaatindeyim. Eğer kablo ile aynı para ise, parayı soft startere vermek daha akıllıca.Ya da motor sürücüsüne. Motor sürücüsü de, düşük frekansla kalkış yaparken, az akım çektiriyor sanıyorum. Eğer bu böyle ise, hem gerilim düşümünü çözersiniz, hem ( motor ne motoru bilmiyorum ama) motorun yavaş döndürülmesi durumunda da işinizin görüldüğü durumlarda motoru yavaş döndürebilirsiniz, hem de kalkışlarda daha az elektrik harcarsınız.
,
.......
Geri dönüp mesajınıza tekrar baktım da, motor baya büyükmüş. Sanırım motor sürücüsü çok pahalıya gelir. Soft starter fiyatlarını bilmiyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kondansatörü panoya lambanın girişin fazına bağlamıştım,
Motor büyük soft starter gücünü araştırmadım ama motor yük altında kalkıyor softstarter faydalı olur mu bilmiyorum
sonuç olarak ben trafodan yeni hat çekerek lambaların hattını motorun hattından ayırarak çözdüm şimdi sorunsuz lambalar yanıyor.
Teşekkürler ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,837
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst