Kompanzasyon Takip Ücreti

ArkadaŞlar gerÇekten bu takİp İŞİ bela ben serbest ÇaliŞiyorum bulunduĞum yerden 100 km yere ariza İÇİn gİdİyorum ,daha evel İŞİnİ yaptiĞim İnsanlar sayacima bak ceza varmi dİye ÖnÜme geÇİyorlar mİlletİn saatlerİİ takİp edeceĞİm derken kendİ asil İŞlerİm aksiyor gİdİyorsun sayaca bakiyor yok abİ herŞey normal dİyorsun bİr saolla geÇİŞtİrİyorlar napacaz bİlmem lanet olsun bu komp sevgİsİne ;d
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sayın skoper75 yapacağın şey basit.Beyaz bir tshirt alacaksın.Tshirtlere yazı yazan bir firmaya gideceksin.
tshirtin önüne "El emeği teşekkürle ödenmez" yazdırıp giyivereceksin.
Bu arada tshirti yapan adamın parasını vermeyi de unutma. :)
Kolay gelsin.
 
1600KVA trafosu olan bir müşterimiz var. Fabrika elektrik tesisatını sıfırdan biz yaptık (OG-AG. Yalnızca 1600KVA AG panosu hazır geldi). Kompanzasyon da dahil hertürlü elektrik Bakım-onarımını ayda 250YTL'ye yapıyoruz. Malzeme parası onlara ait.
Gece gündüz 24 saat üretim var. Arıza saati belli değil. Haftada en az 1 gün oradayız (Bazen 3-4 gün).

100KVA trafolu başka bir müşterimiz vardı (İşçilik hediyesi 50YTL).
Kompanzasyonda sorunlar çıkınca anlaşamadı patronlar. (Malsahibi masraf yaptırmak istemiyordu, harmonikler de parayı çok sevince...)
 
genç arkadaş,umarım istanbulda yaşamıyorsunuzdur.Yoksa biz yandık :)
abi bu paraya telefon arızaları,network arızaları ne bilem klimalar falan dahil değil di mi?
Bir de haftada 1 ya da 3-4 elektrik arızası çok değil mi?
Kendi elektrik bakımcıları var mı?
 
Hayır İstanbulda değilim. Tüm bakım deyince çok geniş anlam ifade ediyor hata bende.
Kompanzasyon, elektrikli makinalarının arıza bakımı (Telefon, network ve diğer zayıf akımlara santralciler bakıyor). Haftada abir gün kompanzasyon bakımı için gidiyoruz sabit olarak. Bazen 3-4 gün gittiğimizde ise (ayda bir gibi) yeni birkaç makina devreye alırız, kablolarını kanallardan geçirip bağlantılarını yaparız. Bir bakarız üç gün olmuş...
Bu aralar fabrika büyüme içinde. Burası bir boru fabriksı. Eski trafoları 630KVA idi. Yeni boru üretim hatları oluşturunca 1600KVA'ya geçtiler. Üretimi %100'ün üzerinde artırdılar.

Eletrikçileri yok daha. İşi bilen birini alıp da ayda 600-700YTL para verip bir de sigortasını yatırıp karnını doyurmaktansa dışarıdan iş yaptırmayı tercih ediyorlar. Bir de vardiyalı iş olunca iki elektrikçi gerekli. (Bana göre yanlış düşünce)
 
Makinalara da mı bakıyorsunuz :eek:
Abi öldürdünüz bizi
istanbulda olsaydınız bizim firmanın işini de size ayarlayacaktım.O zaman belki kovarlar beni( yanlış anlamayın bizim fabrikada kovulmak iyi bi şey)
 
Arkadaşlar ben Ankara da küçük bir eğlence merkezinin (atari salonu) aylık bakımını 250 ytl ye yapıyorum.Haftada 1- 2 gün uğrayarak.Gerçekten yazılan fiyatlar çok düşük bu kadar ucuza iş yapılmaz.
 
arkadaşlarbende muğlalıyım ve kendime ait dükkanım var şu anda takib ettiğim 14 adet yer var uzaklığına ve gücüne göre 70 ytl ile 120 ytl + kdv ye takibleri gercekleştiriyorum haftada 1 gün hepsini 1 elemanım dolaşıyor ayrıca aliempi usta muğlanın hangi ilcesinde ikamet ediyorsun bilmiyorum ama mesleği bukadar düşürmeye gerek yok merkezde en ucuz binayı montaj dahil 500 ytl den aşağıya yapan yok ayrıca şu anda 152 konut olan siteyi 3+1 daireleri 750 ytl +kdv ye yapıyorum
 
Bende muğlalı yım.Kompanzasyon işi bilgi, emek,tecrübe ister. Öyle bedavaya bakılmaz arkadaş.
 
biz her işe bakıyoz kompanzeden telefona kadar fabrika teknisyeni olmak çok zor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,355
Mesajlar
916,970
Kullanıcılar
450,216
Son üye
omerfaruk58

Yeni konular

Geri
Üst