Kompanzasyon Panosunun Aşırı Isınması ve Karşı Önlem

irkli_y

Üye
Katılım
8 Tem 2011
Mesajlar
37
Puanları
1
Merhaba
Fabrikamızda bulunan kompanzasyon panolarının termal kamera ölçümler 150 derecey geldı artık pano içi klıma takmayı düşünüyıruz , yada odanın genel soguması için mi bir klıma almalı bu konu hakkında tecrubesi olan arkadaşların yardımını rica ederim.
teşekkürler ,iyi çalışmalar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
odayı soğutan klima taktırmanızı tavsiye ederim ... pano üzerindeki fanlarda havayı sirküle edeceği için ideal olur
 
bir adet hava emen fan ( soğuk hava alımı için) bir adet de hava atan fan (sıcak havayı panodan uzaklaştırmak için) yeterlidir.
 
Klima taktırmak maliyetli olacaktır onun yerine endüstriyel sanayi fanları aspiratörleri aynı işlevi yerine getirebilir.
 
Bu tedbıerler kadar, sıstemın harmoniğini ölçtürün. Isınma sebeblerınden biride o dur ve bu arada kandansaötör kayıplarınız varsa muhtemelen harmonık değereniz yüksektir.
 
Merhaba
Fabrikamız %100 robotlar ile kaynak yapan ve ısıl işlem makinelerimiz de mevcut sıcaklığın yogun olduğu nokta kondansatör tarafından ziyade harmonik filtre üzerinde görülmekte yaklaşık 170derece. Pano içi klima firmaları ile görüştüm yaklşık 900euro x adet. Pano üstlerinde emiş fanları mevcut ama yetrli gelmediğini düşünüyorum.
Harmoniklere mi odakmalı acaba?
 
ısınma şönt reaktörün konumundan da olabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,470
Kullanıcılar
449,889
Son üye
1 Levent plaza

Yeni konular

Geri
Üst