Kombiyi evlerde kullandığımız tüplerle kullanabilirmiyim?

selcukxp

Üye
Katılım
31 Mar 2007
Mesajlar
383
Puanları
1
Oturdugumuz apartmanın her dairesinde kombi mevcut apartmana ait birde dökme gaz deposu bulunmakta bulunduğumuz ilçede doğal gaz bulunmuyor. Her dairede kontörlü (kartlı) gaz sayaçları mevcut ama yönetim bir türlü karar alıp bu sistemi devreye alamadı, bütün işleri bitmesine rağmen taki alarm sistemine kadar, bu sistemi kullanamıyorum yönetimle alakalı bazı sorunlar yüzünden. Ben sadece kendi dairemdeki kombiyi havaların soğumasıyla birlikte bir ihtiyaç haline gelen kombmi kullanmak istiyorum. Bu kombiyi evlerde kullandıgımız tüplerle kullanabilirmiyim. Saygılar
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
kullanılır ama çok pahalı olur bir yerde duymuştum kullanıldığını şu sanayi tipi tüplerden 1 haftada 2 tane bitirmiş sanayi tipi tüpler 108,5kg!
 
Pardon tüpü kombinin altına sohbene taktıgımız gibi baglayabilirmiyiz. MAsrafı tüpü çok harcamasımıdır.?
 
o kadar ayrıntılı bilmiyorum ben takıldığını duydum şimdi yanlış yönlendirmek istemem
 
servisine danışman lazım, dökme gaz ile tüp ikiside lpg olduğuna göre fazla masraf çıkmaz herhalde
 
Fazla anlamam bende kombiden. Ama bildiğim şey şudur: Doğalgazın basıncı ile tüpgazın basıncı farklıdır. Kombide buda göre küçük bir değişiklik yapmak gerekebilir.
 
Yanıtlarınız için çok teşekkürler. Saygılar
 
Merhabalar,
eğerki kombiyi tüp ile devreye almak istiyorsan ona göre tesisatını düzeltmen gerekli.Çünkü ortak tanktan gelen hattı bir şekilde kapatman ve kullanacağın tüpü devreye alman için vanalar ihtiyacın olacaktır.Çünkü yapacağın bağlantı kapalı devre sistem olmalıdır.Yani bir tesisatçı çağırıp kombi tesisatına tüp bağlaman için vana ekletirsen;tüpü kullanacağın zaman ortak tanktan gelen vanaları kapatıp tüpün vanalarını devreye alırsın.Diğer durumda tüp vanalarını kapat ortak tankın vanalarını aç.Kolay gelsin.
 
selamlar.
kombiler lpg veya dogalgazla calışırlar. bunun için 1- memeler değişmelidirç.dogalgazda büyük lpg de küçük meme kullanılır meme büyüklüğü kaç mm. bilmiyorum sanırım dogalgazda 1.2 mm olmalı ama yanlışda hatırlayabilirim. meme değişiminden sonra kartta bir port var lpg portundaki fiş yerine doğalgaz portundaki fiç takılacak ki gaz baınçları ve verim ayarlarını kart otomatik deşiştirsin yani her koşulda meme deşimi ve port deşişmi için servis gelmeli masrafına gelince port işi masrafsız memede tanesi 1 tl olsa sanırım 16 tane var birde servis üçreti hortum ve detantör başka bir şeye gerek yok
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,687
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst