klima sistemi tavsiyesi

Katılım
3 Kas 2007
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba, sizden bir konuda tavsiye isteyeceğim. Mustakil bir evde oturmaktayım. Evde ısıtma sistemi yoğuşmalı buderus boiler sayesinde pompalarla sıcak suyu dolaştırılarak odalardaki fan coil ler tarafından çalışıyor. Bu sistemi 10 yıldır kullanıyorum,bir sıkıntısı yok. Aynı fan coil sistemine kazan dairesinin yanında bir thermocold chiller bağlı.
Fan coillerle odaları aynı şekilde soğutma mümkün. Yalnız benim sıkıntım chiller in çok gürültülü çalışması ,
arka taraftaki eve ciddi gürültü yapması. Bu yüzden deneme amaçlı bir kaç kere kullanmak dışında 10 senedir soğutmayı hiç kullanmadım sayılır. Şimdi bir şekilde klima kullanmak istiyorum. Hangisi mantıklı olur, chiller yerine yenisini alıp (eskisi 15 senelik, belki yenileri daha sessiz olabilir mi?) fan coilleri kullanmak mı, yoksa 3- 4 yere split klima alıp kullanmak mı? Ya da başka bir çözüm olabilir mi? Ev 4 katlı ama soğutacağım bölge iki kat 200 m2 gibi düşünülebilir. İlginiz için şimdiden teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
200 m2 alan çok büyük. klima ile çözüm aramak bence mantıksız. Hali hazırda sistem kurulu olduğuna göre odalarda zaten fan coil üniteleride var ayrıyeten birde split ile uğraşmanızı önermem. Yine yeni nesil bir mini chiller düşünmenizi öneririm. Yeni nesil cihazlar artık dahada sessiz. Hatta geçenlerde Antalya'da 50 kW lık bir cihaz devreye aldım. Gayet başarılı bir uygulama oldu.
 
Chiller icin tavsiye edebileceğiniz marka var mi?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
York , Trane , Carrier , Mc Quay v.s.

Ancak hangisinde istediğiniz kapasitede cihaz vardır bilemiyorum. York markasının Manisa'da fabrikası olduğunu biliyorum. Diğerleri yurt dışından geliyor diye biliyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst