Katılım
27 Ağu 2017
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
28
Konum
İzmir
Merhaba herkese iyi akşamlar öncelikle ;
Bu yaz stajım vardı. Ben burada staja başladığımda aydınlatma linyelerinin kimisi çekilmiş kimisi de yeni çekiliyordu. Armatürlerden bazıları kitli bazıları kitsizdi. Bağlantısı merak edip sorduğum. Bana 2 linye çekiliyor bunlardan birisi ups hattan anahtarlanmadan geliyor diğeri normal aydınlatma linyesi anahtarlanıyor dendi. Elektrik kesilse dahi ups elektrik sağlamaya bir müddet daha devam edicek bu durumda kitliler beslenmeye devam edicek o zman kitliler yanmayacaklar. Bana söylenende mi bi eksiklik yanlışlık vardır yada benim bilmediğim bir ayrıntı mı var ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
yanlışlık yok armatüre çift faz giriyor anahtarlamasız olan sarj için anahtarlamalı olan lambayı acıp kapamak için lambaları acıp kapama normal olarak yapılıyor elektrikler kesildiği zaman anatarlamasız olan faz kesilince otomatik devreye giriyor ama anlamadığım anahtarlamasız ups demissiniz eğer hat ups çekilirse elektrikler kesildiği zaman ups hattı kesilmeyeceğinde lambalar devreye girmez orada birr anormallik var sanki...
 
Benimde algılayamadığım durum o oldu. Acil durumlarda yangın tarzında ups cihazlara enerji sağlıyor mu yoksa besleme kapatılıyor mu ?
 
bunun için özel bir devre yoksa sağlar örneğin önceden bizim işletme içine kolonlara deprem esnasında işletmenin elektriğini kesmesi için sistemler yapılmıştı
 
Kitli armatürlerde armatür kiti sürekli enerji altında kalacak şekilde Şebeke bağlantısı yapılır. Armatüre anahtar, sensör vb den gelen hattın yanında 2 damar kablo kite getirilir. Pratikte uygulama kolaylığı için kite gelen kablonun enerjisi en yakın noktadan alınabilir. Tabi aydınlatma otomasyonu olan sistemlerde kısmen farklıdır durum fakat mantık olarak aynıdır. Ups ten armatür kiti beslenmez prensip olarak.
 
projelerde acil aydınlatma kiti için Aleve dayanıklı N2XH FE 180 0,60/1 kV kablo 2 x 1,5re kablo kullanıyor. aydınlatma kiti şarjlı elektrik kesilince bataryadan besleniyor. Niçin fe 180 aleve dayanıklı kablo kullanılıyor. Anladığım kadarıyla şarj olduğundan kablo yansa bile aydınlatma işlemi devam eder ?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst