Kilometre sensörü motosiklete yaklaşınca sapıtıyor.

iap54

Üye
Katılım
26 Tem 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
42
Mobilet 2 zamanlı motosikletime Km sensörü taktım. Ancak motosiklet çalışınca ekranı kapanıp açılıyor. Resetleniyor yani. Galiba motosikletin buji için ürettiği elektrikle alakalı. Buna nasıl bir çözüm önerirsiniz?
 
banada aynısı olmustu tüm sistemi kurdum bitirdim manyetik alandan dolayı olmadı galiba sonra söktüm analog aldım onu taktım :)
 
Devre kısmını alümünyum folyo vs gibi birşeyle metal kafes içine almayı deneyebilirsiniz, elektromanyetizmadan kaynaklanan bir sorunsa hallolur, aküden gelen beslemedende problem olabilir, metal kafesi deneyin çözüm olmazsa bakarız.
 
manyetik alandan ziyade elektrik hattından parazit kapıyordur.regüle devresini gözden geçirin ve güzelce filtreleyin.elektrik girisine seri olarak bogucu bobin(arabalardaki radyolar için parazit giderici neksefe denen şeyden alın takın) ve kondansatör ekleyin.
 
Teşekkürler önerileriniz için. Akü yok, direk dinamodan aldığı elektrikle iş görüyor. 84 model mobilet :) pilden falan sanıp kendi pilini çıkarıp kalem pil bile bagladım ama yok motosikletin elektriğinden olduğuna eminim. Folyo önerinizi deneyeyim de diğerleriyle uğraşmaya gerek yok. Öylesine almıştım çünkü.
 
Sadece elinde km okuyucuya bir diyot bağlayarak problemi çözebilirsiniz.
 
bencede diyot ve kondansatörle problem çözülebilir bu parçalar 1 lira bile tutmaz zaten bi dene derim
 
elektromanyetik olarak etkileniyordur belki aleti izole etmen gerekebilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,325
Mesajlar
916,726
Kullanıcılar
450,168
Son üye
onuruslu

Yeni konular

Geri
Üst