Kendi elektriğini üretmek isteyene Çin rüzgár tribünü

arkadaşlar rüzgar olmadığı zaman ne olacak ?
bu sorunun cevabı halen gelmedi fikirlerinizi bekliyorum saygılar...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
PIC_achu ' Alıntı:
arkadaşlar rüzgar olmadığı zaman ne olacak ?
bu sorunun cevabı halen gelmedi fikirlerinizi bekliyorum saygılar...

Bu çalışmalar yapılırken zaten, gerekli fizibilite çalışmaları yaplıp, yıl içindeki genel durum ele alınarak yatırımlar yapılmaktadır.
 
boşverin arkadaşlar kebana devam.rüzgarla olmaz bu iş. ;D
 
boşverin arkadaşlar kebana devam.rüzgarla olmaz bu iş.

elektrikte rüzgar gibi görünmeyen bişey ama şu anda dünya onunla dönüyor. bu tür enerji kaynaklarını yabana atmamak lazım bence

Sonuçta maliyet sadece yatırımdan ibaret, işletme maliyeti çok çok az
 
************************

Düzenleme berdibek:

Uslubunuza dikkat ediniz. Aksi taktirde ceza alıcaksınız.
 
by_easterner ' Alıntı:
arkadaşlar rüzgar olmadıgı zaman pervaneye üfleyin döner:))

İnşallah bir ara Çanakkale tarafına gidersiniz orada en son 10 küsür , Balıkesir'de de 5 tane görmüştüm dönüyorlardı , hiç yoktan iyidir.
Mesela eğer Konya gibi bir yerdeyim burada rüzgar sürekli değildir deniliyorsa o zaman da güneş enerjisi var. Netice olarak elektron amcalar her yerde kullanılıyor.
 
Aklıma ne geldi :)
Lisede iken hepimiz uğraşırdık arkadaşlarla.Tahminim buradan da bir çok arkadaşımız uğraşmıştır.Bir generatör ve bir motrun millerini bağlarsın.Motora yol verirsin.Motor kendi enerjisini karşılar ve peşine bağlı bir aküyü doldurur vesaire vesaire.Tabii bunun bir hayalden ibaret olduğunu,bir sistemde verilen enerjiden fazla enerji alamayacağımızı sonradan öğrendik.Şimdi bu rüzgar trübünleri yaygınlaşınca gelecek nesil de şunu dener.Büyük bir vantilatörü rüzgar tribününün önüne bağlayarak tribünü döndürmek,vantilatörü tribünün enerjisi ile döndürmek:)
Şaka bir yana çevreyi,ülke ekonomisini ve dünyanın geleceğini düşünen bir insan hidroelektrik santrallerine ve rüzgar tribününe soğuk bakmamalı.Bir kere yatırım yapacaksın.Elektriği bedavaya getireceksin.Sadece bu mu?
Yer altı kaynaklarını çok daha az kullanacaksın.
Petrol için yabancı ülkelere tonla para vermeyeceksin.
O elektrik bedava ya,doğalgaz ve lpg kullanmayacaksın.
Dolayısıyla ithalat/ihracat dengesi arasındaki uçurum kapanacak.
Karbonmonooksid solumayacaksın.
artı olur da gelecekte herkes rüzgarla evini tesisini beslerse o trafo daireleri,o kablo yığınları ortadan kalkacak.
En güzeli reaktif güç cezası ortadan kalkacak :)
yani cak cek dediğime bakmayın,tabii ki gelecek, insanlar tarafından bilinemez,olası şeylerden bahsediyorum.
Her şeyin olduğu gibi enerjinin de doğalı sağlıklı ve temizdir.
 
o ürünü üretenler gelen mekanik rüzgar enerjisinin ne kadarını elektrik enerjisine dönüştürüyo. rüzgar esmediğinde kaç saat aküyle tüketime devam edebileceğimize gibi teknik konularda bizi aydınlatsalar daha faydalı olurdu galiba ve rüzgargarın hızlı estiği zamanlarda yük düşük kalırsa gerilim yükselmelerine karşı koruma devresi varmı. gibi soruların ucu açık sadece bu bilgilerle satın almayı arkadaşlara tafsiye etmiyorum. ayrıca azami-asgari rüzgar hızı kaç km/saat olmalı havanın yoğunluğu ne kadar olmalı. ürünün garantisi varmı. tedaş hattıyla otamatik olarak senkronize çalışabiliyomu gibi sorulara açıklık getirmesini istiyorum. bi bilen varsa açıklasın eğer uygunsa hep beraber toplu bi sipariş verriz arkadaşlar
 
üretim maliyeti çok düşük olmasına rağmen bu ürünleri 2000 Avro gibi bir fiyata satmak bence hiç akıllıca değil... Yerli üretim olsa hem ülkemiz kalkınır hem de gümrük vergisi olmadığı için (%40'tır kendisi) daha ucuz olur...

Bu sektöre yerli firmaların katılmasını ümitle bekliyorum...
 
hepimiz rüzgar gülü yanı pervaneli olarak düşünüyoruz..acaba davlumbaz türü fan yapısıyla çalışmalar yapan var mı . çünkü yatay fanlarda rüzgar yönünün çok önemli olmadığını baca fanlarından biliyoruz..
bu konu üzerinde çalışması, bilgisi olanlar paylaşır mı...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,350
Mesajlar
916,919
Kullanıcılar
450,204
Son üye
Arif1221

Yeni konular

Geri
Üst