Kazan Dairesi Topraklaması

Katılım
13 Nis 2023
Mesajlar
40
Puanları
1
Arkadaşlar iyi günler dilerim. MMO'mun "Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerde Doğal Gaz Kullanımı ve Uygulama Esasları" adlı kitabının 218. sayfasında "her kazan dairesi için özel topraklama tesisatı yapılmalıdır" diye bir ibare var. Sorum şudur: kazan dairesi için ayrı topraklama tesis ettik diyelim hesaplara göre bu sistemi binanın eş potansiyeline bağlamanın veya bağlamamanın ne gibi değerlendirmesi olur ? Yani kazan dairesi tamamen binanın topraklama sisteminden ayrı mı olmalı yoksa bağlansa herhangi bir sorun vb. oluşur mu ? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Tüm topraklama sistemleri birleştiri-
lir.
cevabınız için öncelikle teşekkür ederim. Kazan dairesi için ayrıca bakır elektrotlar yardımıyla topraklama tesisine gerek var mı yoksa kazan dairesi direkt herhangi bir ek topraklama tesis etmeden bina eş potansiyel barasına bağlanabilir mi ?
 
Aslında,normal eşpotansiyel bağlan-
ması yeterli.Bahsettiğiniz yönetme-
liğin ne olduğunu bilmiyorum.Öyle
bile olsa,sonuçta,onunda eşpotansi-
yel barasına bağlanması gerekir.
 
Sami Bey'in yazdığı gibi hepsi tekniğine uygun bir şekilde birleştirilmelidir. Ayrı bağımsız topraklama boynuna ilmek geçmiş, taburenin üzerinde dikilen insana benzer.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst