Kameralar’ın ( cctv projesi ) elektrik kesildiğinde gitmemesi için ? ( okul projesinde)

Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
296
Puanları
1
Yaş
28
Selamlar. Okul, hastane gibi projelerde elektrik kesildiğinde bile kameraların çalışması ve dvr yada nvr kayıt cihazlarının çalışması şart. Bunun için ne yapılmalı?

Mesela UPS panosundan kamera beslemesi yapılır diye duymuştum. Eğer öyleyse Ups panosundan kayıt cihazına kablo mu çekilir yoksa ups priz mi yapılır ? Yani Ups panosunu nasıl yansıtırız kameralar için ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
merhaba büyük yada küçük projelerde artık ups sitmemi kuruluyor. bu sistem kritik yükleri beslemekte mesela kartlı geçiş sistemi kamera yangın algılama veya işletmeye ait pc sevrevlarını vb gibi işletmenin önem gösterdigi cihaz ve altyapıları besler . ups sistemi elektrik kesildiğinde devreye giren normalde Şebeke enerjisi üzerinde çalışan bir sistem oldugu gibi sadece cihaza ve sisteme aitte yapılabilir. işletmende ups sistemi var ise ups panusundan kameraların beslendigi kabinete hat götürmen gerekli .
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst