Kale Geçiş Kontrol Ünitesi

vendetta29

Üye
Katılım
21 Eki 2020
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
27
Herkese merhaba,

Kale KD-050/10-800 Geçiş Kontrol ünitesi ve trafo aldım, bağlantıyla ilgili merak ettiğim bir nokta var mevcutta binaya elektrikli basaç bağlı ve aktif kullanılıyor, kutudan şemada ki gibi yardımcı role çıktı bunu ne şekilde kullanmam gerekiyor ?
Bir de basaç bağlantısında mevcut elektrikli basaça paralel mi bağlamalıyım yoksa sanral yada zil trafosu kısmından yapmam gereken bir bağlantı mı var ?



Şema.png
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Role fotosunu ve kapı otomatinin iç resmini atarmisiniz selenoid bobinlimi yoksa eski tıpmi ona bakalim
 
Son düzenleme:
WhatsApp Image 2020-10-22 at 00.03.01.jpeg
WhatsApp Image 2020-10-22 at 00.03.00.jpeg

Sabah elektrikli otomatı da atacağım hocam role bu şekilde korunduğundan ayırt etmek zor
 
Şema yeterli değil mi gayet açık, aldığınız trafo ne içindi değerleri nedir? ŞEmada belirtilen trafo binada mevcut otomat trafonuz, sizin ayrıca 12vdc uygun amperde adaptöre ihtiyacınız var. KAblo renklerine dikkat ederek şamaya göre hareket edin, yapamazsanız maddi zarar verebilirsiniz elektrikçiye başvurun.
 
Trafo otomat için 12v dc 3a ayrıca adaptöre ihtiyaç var mı otomatı besleyen trafo
 
Aynen hocam bu videoyu izledim bağlantı şemasını anladım tek sorunum şu şemada yardımcı role bina butonları bağlantısı da gösterilmiş, şimdi dairelerden apartman girişine gelen basaç kabloları bildiğim kadarıyla zil trafosunda birleşiyor, sorum şu bu trafoyu iptal edip yardımcı role kablolarını daireden gelen basaçlara mı bağlamam lazım ? Şemadan anladığım bu çünkü, yoksa zil trafosuna mı bağlayacağım roleyi
 
Bu parça yüzde 99 köprü diyot devresi kapı otomatina binadan gelen ac olduğu için ac gerilim bu karta girer DC gerilim ve karttan çıkan DC ile birleştirilip kapı otomatina bağlanır.İkinci olarak her kapı otomati ac akıma uygun değil yeni nesil ürünler selenoid bobinli ve başka olarak çoğu kapı otomatinda içinde ac DC köprü diyot devresi var binadan gelen ac yi DC akıma çeviriyor.Yani kutudan böyle bir şey çıktı diye illaki baglicam anlamına gelmiyor kapı otomat fotosunu atın gayet basit sema da herşey ayrıntılı Elektrik bilginiz yoksa da lütfen bu tür işler le ugrasmayin bizler yardımcı olmak isteriz ama uyarmak da görevimiz.
 
Son düzenleme:
Hocam vidaları paslanmış kapağını açmam mümkün olmadı, söylediğiniz gibi en iyisi bir elektrikçiyi başvurmam sanırım
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst