K120 anolog modul Yardım

mumco

Üye
Katılım
22 Eki 2009
Mesajlar
49
Puanları
1
Yaş
35
Merhabalar,

Hemen konuya giriyorum,

Arkadaslar elimizde 1 adet lg k120 plc ve G7F-AD2A anolog modulu var. Buna 4-20mA 24volt cıkıs veren bir sensoru baglamak istedik. Anolog modulun baglantı yaptıgımız portu yandı. Sizce burada problem nedır. Ben modulun max giris geriliminin 24v dan dusuk olabilecegini dusunudum ama konu hyakkında bilgim yok. Yardımcı olursanız cok sevinirim. Sensorumuz 2 telli cıkısa sahiptir.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Bahsettiginiz modulun teknik detaylarinda analog giris 0-10v olarak gozukuyor.
 
Bunu bende farkettim fakat teknik dokumanın alt kısmına inildiğinde soyle bir ifade var:

Max. absolute input Voltage : ±15V, Current : ±25㎃

Bu sebeple eger bu plc ile calışmıs bir arkadasımız varsa daha iyi bilgi verebilecektir diye dusunmekteyim.

Bunun yanında belirttigimiz gibi giris max10v ise sensordan gelen 4-20mA i olcmek icin sensor gerilimini 24 den 10v a nasıl dusurebiliriz?
 
Son düzenleme:
siz ne tip bir sensör kullanıyorsunuz acaba çünkü benim bildiğim genelde ya 4-20 ma çıkış verir buda yaklaşım sensörü gibi bir şeydir yada direkt 24 v kuru kontak verir yani hem 4-20ma hemde 24v cıkış bir arada olmaz diye biliyorum daha iyi bilen ustalar varsa acıklama yapabilirler modül yanlış girişten yanmış olabilir
 
reklam olurmu bilmiyorum ama,

http://www.ensim.com.tr/uploads/urun-belgeyukle-dosyalar/1054.pdf

sensorun teknik dokumanı ektedir. telli modelidir. Sensor cıkısını olctugumde 24v almaktayım fakat bahsettiginiz gibi seri ampermetre ile olcugumda cıkısında akım alamadım. Normalde seviyeye baglı olarak 4-20mA arası akım vermesi gerekmekte.
 
Bahis mevzuu sensorun besleme voltaji 24V DC dir. Iki telli baglanti yapilmalidir ve 4...20mA uretir.

Dolayisi ile analog modulun 4...20mA girisli olmalidir.

Baglantiyi da, 24V DC kaynagin +' sindan sensorun +' sina, sensorun -' sindan modulun +' sina, modulun -' sinden kaynagin -' sine olacak sekilde yapmalisin.
 
Anlıyorum modulun ,akım girişi ile Voltaj girişini kopruleyerek sensoru bagladım. LG 4 giriş cıkış analog modulunun manuelşnde bu sekilde gostermekte fakat giriş portunun neden yandıgını anlayamadım
 
I ve V yazan klemens noktalarını köprüleyip. Sensörün akım çıkış ucunu buraya bağlamanız gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst