K.A.Rölesinin yerine W otomat

acemi46

Üye
Katılım
24 Kas 2008
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bir evde 1 ay önce kar atıyordu arıza kar'dan cıktı degiştirdim.fakat 2 gün önce tekrar atmış kurmuşlar bugün sabah 3,4 defa daha atmış yine kurmuşlar baktım tesisatta problem bulamadım topraklama zayıf olmasından yaparmı sadece buzdolabı çalışıyormuş prolem görünmüyor.topraga karşı izalasyon kontrolü nasıl yapılır.toprak hattının saglam yada bozuk oldugunu nasıl anlarım.elektrik ustasının biri kar'ı iptal et otamat bagla o toprklamanın zayıflamasındandır dedi siz ne dersiniz?(bina 7,8 yıllık bir yapı).kar'ı iptal edip otomat taksam nasıl olur?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
k a r toprak ıle notr bır yerde bırlesıyor tum devrelerı kontrol et w otomat cozum ama amator cozumu !
 
buzdolabı prizini kontrol et topraklaması nötr den gitmiş olabilir.eğer her hangi bir prize toprak yerine nötr bağlanırsa ve bu prize topraklı bir fiş takılırsa bu arızayı yapar.veya nötr yerine toprak bağlanırsada arıza yapar.bu nedenle bütün prizleri kontrol etmen gerekir.eğer bir prize iki adet toprak veya nör gidiyorsa bunları buvattan düzeltmen gerekir.
kaçak akımı iptal etmek bence doğru değil.w otomat kaçaka akımın görevini yapmaz.ustalık kaçak akımı devrede çalıştırabilmekte.
 
tesisat dublex daire aşagı ana panodan iki daire birleşmiş gibi 20 linye falan var çok karışık ve bir problemde birçok buat önüne tavanlara kadar uzanmış dolaplar var ne yapabilirim kafam çok karışık yardımlarınız için şimdiden teşekkürler birde topraklama direnci kaç olmalı nasıl ölçerim saygılar...
 
Ustam bu evin sahibinden , bu iş için 600 lira falan çıkar mı ?
Çıkarsa , kendinden kurmalı kak tak olsun bitsin.Sanırım gewiss inkinin fiyatı uygun biraz.ürünün ismi restart.
 
buzdolaptan kaynaklanabilirmi,o priz üzerinde başka cıhazları dene,benim tahminime göre buzdoabında bir sorun var benim başımada gelmişti böyle bir durum,beyaz eşyada çıkmıştı arıza,kar her zaman atmıyabiliyor ısınma karakteristiği özelliğinden.
 
ama buzdolabında olsa ilk atması ile sonraki atması arasında iki gün var ve evde ankanstre fırın falan var, tv sürekli fişe takılı.Attıgı anda kesin olarak nelerin çalıştığı belirsiz?
topraklamanın saglam olup olmadıgını nasıl anlarım?birde topraklamanın zayıf olması kar ni nasıl attırıyor
 
arkadaşım kullanılan kar her halde 30mA, bu oldukça küçük bir akım, buz dolabı fiş ve prizi kontakları çevresindeki izolasyonun yüzeylerinde zamanla kirlenmeler oluşuyor, bu kirleme nedeniyle toprak hattı arasında yüzeyden akan kaçak akımlardan dolayı kaçak akım rölesini açtırmış olabilir,bu yüzeyler temizlenirse kar normale dönebilir. kar yerine sigorta kullanman güvenliği ortadan kaldırır.
 
KAK ı iptal etmeyi düşünme bile.Profesyonelliğe sığmaz.KAK eğer dandik bir marka değilse sistemde mutlaka kaçak vardır.bu alıcı cihazlarında olabileceği gibi tesisattaki bir sorundan da olabilir.Topraklamanın zayıflamasından olmaz.Toprak hiç olmas bile KAK normal çalışır
 
yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar iyi bir inceleme yapmam gerekiyor gerekirse tesisat komple incelenmeli herkese teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,312
Mesajlar
916,607
Kullanıcılar
450,148
Son üye
AİŞTAR

Yeni konular

Geri
Üst