Köprü Diyot Arızalı Mı?

Herkese iyi çalışmalar. Kırtasiyede futbol topu, balon gibi ürünlere hava vurmak için kullanılan bir komprasör var elimde. Fişe Takınca sigorta attırıyor. (Kaçak akım değil sigorta.) Devre kartının üzerindeki köprü diyotun AC giriş bacaklarını ölçütüğümde kısadevre olduğunu gördüm. Köprü diyot arızalı mı? Arzalı ise internette güvenebileceğim bir satış yeri var mıdır? Diyotun üzerinde LBPC610 yazıyor.

İyi bakmak lazım. Köprü diyot çıkışında kapasitör olmalı. İlk anda boş iken ölçümde devre üzerinde kısa devre gibi görünebilir.

Ölçümü köprü diyotu devreden ayırıp diyot kademesinde ölçmek lazım.

Bu sistemin resmini ekleyebilir misiniz?

İyi bakmak lazım. Köprü diyot çıkışında kapasitör olmalı. İlk anda boş iken ölçümde devre üzerinde kısa devre gibi görünebilir.

Ölçümü köprü diyotu devreden ayırıp diyot kademesinde ölçmek lazım.

Bu sistemin resmini ekleyebilir misiniz?
ködiyotu söçküp ölçtüm yine de kısa devre var ac bacaklarda

ködiyotu söçküp ölçtüm yine de kısa devre var ac bacaklarda

O zaman arızalı. Doğru yöntem ilerlemişsiniz.

Lbpc610 açılımı 6 amper 1000 volt bu değer üzerinde diyot seçebilirsiniz.

Mesela KBPC1010 olabilir 10 amper 1000 volt.

Eğer 20 - 50 tl arası görüyorsanız muhtemelen Çin malı diyottur. Ne kadar çalışır bilemem. Kaliteli parça satan bir kaç firma var piyasada onları tercih edebilirsiniz fiyatı 200 tl üzeredir.

Hepsi Çin malı.
Çin malı olmayan malzeme var mı?

Evet bir çok komponentin menşei Çin malı.

Bu sektörün tam içinde değilim ancak mesela texas ins. Veya national v.s. gibi komponnet üreticileri var. Bazı ürünler tested yada belli standartlarda üretiliyor. Markalar bu ürünlerini belli bir değerde satıyor.

Bilinen ürün satı sitelerinde mesela yukarıda konuştuğumuz köprü diyot piyasada 30 tl gibi rakama da var. Bu sitelerde 250 - 300 tl gibi rakama da var.

Bu rakam farkı üretim kalitesi değilse ya biz düdükleniyoruz yada dediğim gibi orjinal ürün.

Şu an piyasada çakma Çin malı dolmuş maleswf.

bu nedenle çok kritik bir cihaz üzerinde çalışılıyor ise piyasadan alacağım 30 tl lik köprü diyot yada sürücü çıkışında kullanacağımız bir igbt güvenilir yerlerden alınmalı diye düşünüyorum.

Mesela geçtiğimiz hafta şu igbt lazım oldu. FS450R12KE3 Bu parça nispeten pahalı bir parça. Bunu güvenli nereden alabilirim.

2 sitede gözüküyor fakat 28-32 bin Tl gibi aşırı pahalı bir modül. Sürücünün kendisi ne kadar ki parçasına bu kadar vermeye değer mi?

2 sitede gözüküyor fakat 28-32 bin Tl gibi aşırı pahalı bir modül. Sürücünün kendisi ne kadar ki parçasına bu kadar vermeye değer mi?

Sürücü bir bilinen markanın değil bir cihazın parçası. Ürün york marka frekans sürücülü bir Soğutma sisteminin parçası.

Parça şu videoda değiştirdileri parça. Üzerinden 380 voltta 300 amper üzeri akım geçiyor.

Kullandığımız bir makina da orjinal imalatçıdan ıgbt almak konusunda çok ısrarcı olmamıza rağmen işyeri yönetimi ucuzluğuna tamah edip başka bir tedarikçiden ıgbt aldı. Sonuç defalarca aynı. Makine yüke bindiği anda ıgbt cort. Ya da kısa süre kullanım sonrası cort.
Kesinlikle paraya kıyıp orjinal olduğundan emin olunan parça alınmalı.

Konuya bir ilave : Bu çakma ıgbt kendi giderken sürücü devreyi de götürürse o zaman yapıldığı sanılan tasarruf logar kapağı olur birilerine :)

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,239
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri