Inkjet Printer için hex dosyası

wamonurop

Üye
Katılım
13 Nis 2017
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
28
Merhaba :)
Benim amacım normal bir inkjet yazıcıyı flatbed tarzı bir sisteme çevirip herşeyin üzerine yazabilir hale getirmek . Bunun için yazıcıyı parçalayıp kağıt sensörü ve motor sensörüne arduino dan veri yollayıp düz zemine yazdırmayı denedim ama burda karşılaştığım en büyük sorun yazıcıların bozulması oldu . Yazıcıları sökerken (3 yazıcı parçaladım) ne kadar dikkat edersem ediyim saçma sapan arızalar veriyor . En son epson dan aldığım arıza mürekkep yok uyarısı oldu . Bu yüzden bende farklı arayışlar içinde girdim .
İnternette 96 dpi lik bir yazıcı için arduino kodu ve hex dosyası buldum ama ben bunun 500-600 dpi lerde olmasını istiyorum . yüksek dpi değerlerinde hazır kod var mı herhangi bir yerde ? Baya aramama rağmen bulamadım .
İkinci olarakta hp epson yada herhangi bir markanın hex dosyalarına erişip renk aralığı ile oynama tarzı yöntemler gördüm ama tam anlamadım . Herhangi bir yazıcının anakartındaki hex dosyasını alıp onla oynaya bilme imkanım var mı ? Varsa bunu nasıl yapabilirim ?
Tek bilgim giriş seviyesinden biraz daha öte java , bunu yaparken herşeye tek tek bakarak öğrenerek yapacağım , aradığım şeyleri öğrenebileceğim dökümanlar kitaplar varsa hangileri yada bu işlemlerin genel isimleri neler ?
Şimdiden teşekkürler :)
 
Pcb üzeine yazmak için mi çaban, o parçalarla veya dvd parçalarıyla plotter yap, forumda vidyo paylaşıldı ve nette tüm projelere erişilebilir.
 
Son düzenleme:
Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum :)
amacım plotter sayılmaz pek , pcb tarzı yazıcıyı iptal edip düz zemine yazdırmak sayılabilir ama bunu yazıcıyı tamamen iptal ederek yapmak istiyorum . Yazıcının tek kullandığım parçasının mürekkep ucu olmasını istiyorum.
https://github.com/NicholasCLewis/InkShield Buradaki linkte 96 dpi için yazılmış hazır kod var mesela . Bunun daha yüksek dpi versiyonunu bulmak / yapmaya çalışmak istiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst