iki pompa kontrolü

muheng

Üye
Katılım
5 Mar 2008
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar. iki adet pompa ile bir yerde biriken suyu tahliye etmem gerekiyor. Bunun için kumanda ve güç devresi çizmek istiyorum. Tek motor için çizilmiş hazır şemalar var onu güncelleyerek çizebilirim fakat asıl istediklerim şunlar:


- Algoritma olarak, sıvı seviye rölem start komutu verdikten sonra 1 nolu motor suyu atmaya başlayacak, eğer 1 dakika içinde bitiremezse 2 nolu motor devreye girecek. İki motor da durduktan sonra tekrar çalışma komutu geldiğinde ilk startı alacak motor 2 nolu motor olacak. Sonra 1 dk şartı yine geçerli olacak.
- İki motor da aynı model ve güçteki pompalar oldukları için eş yaşlandırma kullanmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim. Klasik elemanlarla yapabilir miyim yoksa akıllı röle kullanmam mı gereklidir?
- Şemada otomatik manuel çalıştırma olacak. Manuel - otomatik lambası olacak.
Sistemin startı ve stop butonları olacak.
Arıza ışığı ve buzzerı da olacak.
1. pompa çalışıyor - 2. pompa çalışıyor lambası olacak.
Ayrıca emergency stop da olacak.

Yardımlarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
emesys böyle bir kartı var onlara ulaş yardımcı olacaklardır.
 
Kael 'in hidrofor sıralama röleleri mevcut. Fazla maliyetsiz bir şekilde problemi çözebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,826
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst