Hidrofor sorunu

38ayaz38

Üye
Katılım
6 Kas 2016
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
36
Selamun aleykum arkadaşlar. Doğuda bir ilde memur olarak görev yapmaktayım. Lojmanın hidroforunun neredeyse 3 ayda bir motoru yanıyor yeniden sardiriyoruz. Elektrik kesintisi çok oluyor ama binanın regülatöru mevcut. Hidrofor biraz eski sistem. Ancak motor koruma termik ve kondaktoru var ancak termik ayarının yanlış olduğunu dusunuyorum. Getirdiğimiz ustalarin pek biseyden anladıklarını düşünmüyoruz. Sonuçta sargiyida onlar yapıyor 3 ayda bir 300 tl. Şimdi ise sorun Hidrofor bir sure çalışıyor sonra Hidrofor devreye girmiyor. Elektrik şalteri ni kapat aç yapınca calisiyor. Bi sure çalışıyor eve cikiyoz yarım saat sonra yine kapanıyor:) termik ve motor fotoğraf larını koyuyorum yardımcı olursanız çok sevinirim saygılar.

IMG_20161106_123041.jpg

IMG_20161104_231646.jpg
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Ben sizin yerinizde olsam, termik yerine termik manyetik şalter koyarım. motor monofaze termik şalterden üç bacağındanda dolandırırım kabloyu. motorun su bastığı bölgede basınç fazla isteniyorsa sürekli ısınma yapar motor ve monofaza motor zamanla kavrularak yanar. En iyi çözüm trifaze hat varsa trifaze pompa koyun rahat edin onun derdi çekilmez.
 
termikte yanlış bağlantı var monofaze termik bağlantısını değiştirin ika1986 arkadaşımızın dediği gibi 3 faz motor kullanırsanız daha iyi verim alırsanız
 
Anladığım kadarı ile bizim motor monofaz ve trifaz olmuyor. Tesisatında trifaze olduğunu zannetmiyorum ki muhtemelen topraklama bile yok panoya gelen kabloda. Açıkçası pek anladigimda yok. Mekanik olarak kurcalayabiljyorum ama elektrik korkutuyor biraz:) motor yine yanarsa sardirmak yerine trifaze motor alıp binaya gelen elektrik trifaze dır herhalde yeni hat çektirmek. Termik bağlantısını yapan bobinaj ci yani bu işlerle uğraşan adam. Monofaza termik bağlantısını değiştir derken sana zahmet biraz açık yazarımızın yncçlk. Su an yine sular yok termikte arızalı olabilir mi birde termikteki ayardan kaynaklanır mi bu kapanma sorunu yoksa arızalı mıdır?
 
Motor etiketindeki değere uygun bir motor koruma (Termik-manyetik ) şalter bağlayın.Motor koruma şalterinin bir kontağından nötrü dolaştırın,diğer iki kontağı seri bağlayıp fazı dolaştırın.Daha sağlıklı koruma sağlayacaktır.
 
Hidroforun üzerinde basıncını gösteren bir gösterge var mı? (Üzerinde bar, mWS, psi gibi birimler olur.)

Bu göstergeyi takip edip ne zaman çalışıp ne zaman durduğuna bakabilir misiniz?

Binanız kaç katlı? Genleşme tankınız kaç litrelik?

Saygılar.....
 
etrafta tugay varsa onlardan yardım iste orda daha iyi elektrikçiler olur orası nere?
 
Binamız 5 katlı genleşme tankı 1 tonluk manometre var son değer 10 da kaptiyo hatta azda geçiyor 6,5 te açıyor. Etrafta büyük askeri birlik yok ya maalesef. Malazgirt
 
Binamız 5 katlı genleşme tankı 1 tonluk manometre var son değer 10 da kaptiyo hatta azda geçiyor 6,5 te açıyor. Etrafta büyük askeri birlik yok ya maalesef. Malazgirt

Okuduğunuz değer 10 bar ise bu basınç 5 katlı bina için fazla. O büyüklükle bir hidroforda 1000 lt lik genleşme tankı olmaz. Suyu depodan çekiyorsa o su aldığı depoyu değil, motorun çıkışındaki genelde kırmızı renkte olan depoyu soruyorum.

Binada kaç daire var? Ayrıca hidrofor şebekeye direk mi bağlı yoksa depodan mı su basıyor?

Saygılar.....
 
Binada yirmi daire var su deposu 20 tonluk eski koca metal depolardan. Şebekeden değil depodan alıyor suyu. Genleşme tankı hidrofordan sonra olan olmalı ki ustunde o basınç saati var. Boyu 2 metrede genişliği 80 cm filandir tahmini. 1 tonluk diye biliyorum ben hocam daha doğrusu öyle söylemişti benden önce ilgilenen arkadaş. Basınc ayarını hidroforu ayarlayan motoru saran usta yapti. Biz 5,5 - 8 arası yapiyoduk gayet normaldi ama yükseltilmiş işte ibrenin sonuna dayaniyodu basınc korkudan ben dusurdum 10 a. Eski jeneratörun panosunda federal f21 marka termik manyetik sartel olduğunu düşündüğümuz boşta bir sartel var o işimizi görür mü ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst