Hangi pcb programı ?

TOLGAA86

Üye
Katılım
29 Ağu 2014
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
37
Konum
çorlu
Merhaba,

Lisanslı bir pcb çizim programı alıcam. Ancak hangisini almam gerektiğinden emin değilim.
Ares kullandım. Ancak çok yetersiz kalmakta.

Diptrace kullanıyorum şuanda. Oldukça hakimim ve bu programdan memnunum aslında. Kütüphanesi hariç.

Piyasada ise en yaygın programın Eagle olduğunu biliyorum ancak kullanmadım. Ücretsiz sürümünü indirip bir baktım belkide bu programa alışmadığım için pek hoşuma gitmedi.

Fikirlerinizi öğrenmek istiyorum. Sizce hangi programı seçmeliyim. Profesyonel anlamda Diptrace kullanan arkadaşlar varsa bir eksikliğini görmüşler mi programın. bunların cevabını arıyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.
 
altium olabilir.
aresin neyi yetersiz kalmakta bu arada.
 
easyeda.com/editor Dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı bulunan devre tasarımı ,simülasyonu ve PCB formatlarında dışa aktarabilen esnek ve popüler bir yardımcı.Kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederim.
 
ARES gayet yeterli bir program internetten indirdiğiniz sürümlere aldanmayın. Gerçek manada profesyonel olanları zaten internetten bulamazsınız. Mesela Proteus Platinum Edition 4000 euro gibi bir fiyata satılıyor. Bunu alıp da internete koyacak hayır sahibi henüz daha doğmamıştır herhalde :D
 
GreatScott EasyEDA özelliklerinin hızlı bir inceleme sağlar

 
kardeşim Ares de ne gibi bir eksiklik yaşadın dile getirirsen yardımcı olabiliriz istersen.

ikinci ise benim önerim ilk başta Ares sonra altium ve cadence gelir.
 
Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler. Sorularınıza cevap vereyim.
Ares nasıl yetersiz kalıyor. Şöyle ki, benim yaptığım çalışmalar da pcb şekli daire veya kare gibi basit şekiller değil.
Bu sebeple ölçülendirme çok önemli. milimetrik farklar pcb nin kalıba oturmamasına neden olur. ve ares ölçülendirme konusunda çok kötü. Yani ares sadece basit işlerde kullanılabilecek bir prog.
Bir arkadaş da internette ücretsiz diye öyle, aldanma demiş..
Ancak araştırdım. ücretsiz versiyonu ile orijinal versiyonu arasında ki tek fark, uygulama sayısı. yani örneğin kullanabileceğin pin sayısı gibi.

Diptrace kullandım. Ares e göre daha iyi bir program. ölçülendirmesi ve kolay ara yüzü ile oldukça işimi gördü. Daha karışık desenlerde pcb hazırlayabildim ancak yine de bazı yerlerde eksik kaldı ve Autocad programından yardım aldım. Ancak araştırdığımda gördüm ki, nedense kimse diptrace kullanmıyor. Daha iyisi ne diye sordum bende işte. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst