En sevdiğim konu Sırf bu yüzden ve kötü günlere yönelik ( deprem ) kendime isuzu turkuaz bir araçtan karavan yapmak istiyorum...
Gelelim sorunuzun kendimce cevabına... Ben de kesinlikle inverter konusuna hem araçta hem kamp yerinde vs mümkün olduğu kadar az ihtiyaç duyulması tarafındayım.
Bir inverter size 220 volt gerilimde 10 amper akım verebilmek için 12 volt akü tarafından belki 100 amper çekmesi gerekecek tam hesabını bilmiyorum ama arada büyük afaki rakamlar olduğunu biliyorum...
Bunun önüne geçmek için de
@paskomya hocamın da belirttiği gibi araç lastiği şişirme cihazları var 12 volt olan onları kullanmanız çadırın siboplarına modifiye etmeniz daha az malzeme taşıma ve daha az enerji kullanmanız açısından faydalı olacaktır.
İzmir gıda çarşısından bir dükkandan şu linkteki lambalardan yaklaşık olarak 20 tane satın aldım...
https://www.n11.com/urun/econex-ecx...k-ip20-900lm-ip20-90-3373345?magaza=polybotum
Hem 12 volt hem 24 volt ile çalışabiliyor. Bir miktar 2*0,75 kablo bir kaç tane duy ve akü kutup başları için timsah krokodil ve araç çakmaklık girişi gibi ekipmanlar alarak kendime çok güzel aydınlatma sistemleri kurdum ve hepsi 12 volt...
Ben aynı zamanda kış kamplarını da çok sevdiğim için taşınabilir webasto sistemi de satın aldım ve vilada sapları ile de egzoz sistemini çadırdan dışarı çıkacak şekilde uzatma yaptım webastolar da 12 ve 24 volt ile çalışabilen ucuz çin malı çanta tipi cihazlar...
Aslında ekipmanlarım bunlarla sınırlı değil elbette daha bir çok ekipmanım da var en başta önemli diye düşündüğüm mesela iki adet 12 volt 24 ah jel akü bir tane 12 volt 225 ah tır aküsü bunları şarj edebilmek için çeşitli ekipmanlar vs de elbette var ama ben bütün akülerimi evde şarj edip kamp alanına götürüyorum büyük aküm aracımın bagajında duruyor ve 3*2,5 kablo ile çadırıma 20-25 metre mesafe ile taşıyorum her ihtiyacımı karşılayabiliyorum ama diyelim ki araç ile çadır uzak mesafe ise o zaman küçük aküleri araçtan çadıra taşımak daha mantıklı oluyor ve bir gece de aydınlatma ve webasto için yetiyor....