Gten vidalı mil ve somun hakkında

srklsrsr

Üye
Katılım
11 Tem 2009
Mesajlar
239
Puanları
6
Selamün aleyküm bu gten vidalı mile somunu (1605) takmak çin malları somun ve vidalı mile göre farklılık gösteriyor mu ? Somunu mile takamıyorum sıkışıyor. Aynı vidalı mile çin malı somunu takınca rahat giriyor. Acaba herfiçioğlu bana çin malı mil mi verdi. Böyle sorunla karşılaşan oldu mu
 
Büyük ihtimal üretim kalitesinden kaynaklanan bir sıkıntı çekiyorsunuz.Bu tip makine elemanlarında toleranslar çok düşük olduğu için küçük bir farklılık bile problem çıkartıyor.

Mikrometre ile ölçüm yapıp hangisinin tolerans dışı olduğunu görmeniz lazım.Yoksa (kağıt üzerinde) hepsinin standartlar içinde olması lazım ve birbirine uyması gerek.
 
micrometre ile milin ve somunun neresini ölçeceğim ? Dış çapı ve iç çap mı
 
Karışık olan bir şey onu düzeltelim önce.

gten marka vidalı mile takamadığın somunda gten mi yoksa çinyalı somun mu ?

Markalar arasında illaki farklılık olur diye düşünüyorum birbirine uyması çok mümkün olmaz. Somunu vidalı mile taksansa çalışma boşluklarının farklı oluşu ve vidalı milin üzerindeki şeklin farklılığından dolayı uzun vadede pert olabilir parçalar.
 
Gten vidalı milim ve gten somunum var . Gten somun gten vidalı mile girmiyor. Ayrıca alimde bulunan çinya malı somun da mevcut . Çinya somunu gten vidalı mile taktığım zaman giriyor. Acaba adam mili gten vereceği yerine çinmalı mı verdi yanlışlıkla diye düşündüm. Başka bir yolu var mı bu işin
 
gten ise verdiği somun üstünde adı seri numerosu falan yazar. Vida ve somunla çok farklı bi olay yaşamadım o yüzden şu vardır diyemedim. Somunun vidaya girmemesine vidanın ağız kısmında çapak mı var acaba diyecektim ama çinya somunu giriyormuş.

Aldığın yere göster bence
 
Yarın bi soralım bakalım doğuş kalıp tan almıştım ne diyecek vatandaş görelim
 
Somunun içindeki bilyelerde bir sıkıntı olmasın? İnternette özellikle çin malı ürünlerde bazı kullanıcıların söküp temizleyip yağlayıp tekrar topladıklarını görmüştüm.
 
Bi fotoğraf çep atayım buraya bi uzman görüşü şart
 
vidaların ağız kısmı açıldı mı ? sıfıra yakın bir boşluk olduğu için fırdöndü gibi geçmez yani vidanın ağız kısımları açılmalıdır.
çin malı somun geçer çünkü çin malı boşluk farkı çoktur;)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,474
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst