Gerilim düşümünde müsade edilen değerler

madman999

Üye
Katılım
11 Haz 2009
Mesajlar
63
Puanları
1
Yaş
37
Yaklaşık 30.000 m2 de yapılacak olan ledli saha aydınlatmasında enerji, bölgesel elektrik idaresinden alınan trifaze abonelik ile gerçekleştirilecek olup, enerjinin gideceği en uzak mesafe 500m dir. Gerilim düşümü hesabını yaparken uygunluğunu kontrol edeceğim değer konusunda kararsız kaldım. Normal iç tesisat aydınlatması gibi düşünüp %1,5 mu almalıyım yoksa herhangi bir motor bağlı olmamasına rağmen %3 mü alınmalı?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Dış ya da çevre aydınlatmalarda bugüne kadar hep %3 kullanmışımdır, herhangi bir sakınca yoktur, ayrıca %1,5 alırsan kablo kesiti büyüyecektir ve maliyet artacaktır.
 
Elektrik Şirketine ait Trafo binasına eklenecek TMŞ üzerinden besleme yapacaksanız...Trafodan -TMŞ- itibaren %5 uygularsınız...
 
Trafodan değil de iletim hattından çektiğimiz hali hazırda var olan beslememizi kullanacağız. Bu durumda da %5 mi olur ?
 
trafosuz tesislerde %5 gerilim düşümü olması gerekiyor.Mesela gerilim düşümü direkten aydınlatma panosuna kadar %0,5 çıkar bu durumda siz hattınızın gerilim düşümünü %4,5 alabilirsiniz yani bunun 3ü 5i yok.
 
1.5 alamassın zaten monafaze sistem olmucağı için direkten veya trafo çıkış tmş sinden enerji çıkışı alınaağında %5 olacak şekilde gerilim düşümü hesabı yapılır...
 
Biz SEDAŞ direğinden enerjiyi alıyoruz bizden önceki gerilim düşümünü de mi hesaba katmamız gerekiyor bu durumda? Bunu nasıl bilebiliriz? Biz sadece direkten 35'lik kablodan itibaren hesap yaptık.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst