Geri dönüşüm kutusu için otomatik kumanda bilgi istiyorum.

hadida

Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
36
selamunaleyküm.

Arkdaşlar bir geri dönüşüm kutusu var mevcut.
istediğimiz;
bu kutuya sadece plastik pet şişeden 4 adet atıldığında karşılığında kalem vermesini istiyoruz.
aynı zamanda kalem seviyesini, toplanan plastik şişelerin yani haznenin seviyesini bir ekran aracılığı ile görmek istiyoruz.

sizce hangi yöntem ile yapılabilir. arduino ile çözülebilir bir sorun mu yoksa pcb ile mi çözülür veya plc ile mi.?

şimdiden teşekkür ederim. iyi çalışmalar
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Toplama çıkarma işini hesap makinesi bile yapar, ardu veya pic kendi başına bilgisayar hayli hayli yapar da iyi bir mantık sonrası programlamayla mümkün o da bende yok.
 
Selam,
Kapasitif sensörü okutabilirseniz Arduino bu işi yapabilir. Ancak metal olmayan ve şişe olmayan bir plastik parçasını da saymaması icin önlem almak istenirse iş biraz büyüyecektir. Giriş 4 ise çıkışta bir step motorlu bir düzenek kalemi çıkışa sürebilir. Atılan şişeler ve verilen kalemleri saymak işin en kolay kısmı kalır.
Tabi bu iş pcb dediğinizde bir PIC ile kurulan devreyi düşündüm. Her türlü yapılabilir. PLC biraz lüks kaçar gibi geliyor.
Kolay gelsin.
 
değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim. biraz araştırma yaptım. aurdino en hesaplısı ama onu da programlamak çok sıkıntı en azından bana göre. belki bir tık maliyeti arttırıp akıllı röle ile işlem çözülebilir kanaatindeyim. sistemi oturtayım uygulama resimlerini paylaşırım burdan. ortalama 15 20 gün içinde. :) teşekkür ederim. görüşmek üzere.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,860
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst