Gömülü sistemler ve elektronik

Katılım
19 Ağu 2023
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
21
Merhaba ,
bir kaç aydır gömülü sistemler konusunda eğitim almaya çalışıyorum şuan C dilinde orta seviyeye geçtim ancak aklıma takılan bir soru var ve her insandan farklı cevap aldım ama aylardır çalışmayı bırakmadım. pcb tasarlama elektronik konusunda da iyiyim,

Ben Elektronik Teknolojisi önlisans mezunuyum ve bu bölümden çıkıpta kendimi arm ve PIC programlamada geliştirirsem iş bulabilirmiyim, çoğu insan ne öğrendiğine bakarlar diyor bazılarıda istersen mühendislerden dahada iyi olsan bile (öyle bir iddeam yok) lisans diploması isterler diyor. bu meslekte çalışan veya bu sektörü iyi tanıyan biri cevaplayabilirmi teşekkür ederim.
 
Belli bir mimariyi veya derleyiciyi veya bir IDE yi bilmek sandığın kadar değerli değildir. Analitik düşünceye sahip olmak, algoritma bilmek, veri yapılarını bilmek çok daha değerlidir.

Öncelikli ingilizceni iyi seviyeye getir. Okuduğunu ve dinlediğini eksiksiz anlayacak duruma gel. Ondan sonra da basit olmayan ve belli bir fayda sağlayan bir proje yap (mesela LCR metre, frekans sayıcı, USB bazlı ses kartı). Bunlar seni zorlayacak projeler, ama süreç hem senin eksiklerini tespit etmeni sağlayacak, hem de çok değerli tecrübe kazandıracak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst