Gömülü PC CX8000: Entegre fieldbus ve I/O arayüzü ile güçlü 32 bit kontrol sistemi

korkmaz_design

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
21 Ara 2006
Mesajlar
2,523
Puanları
419
Küçük kontrol sisteminde PC kontrolü

Gömülü PC serisi CX8000, PLC uygulamaları için entegre fieldbus slave olan 32 bitlik CPU’ya sahiptir. CX8000 bugün Beckhoff’un “en küçük” PC tabanlı kontrol sistemidir – böylece PC kontrolü PLC dünyasının alt seviyelerine de ulaşmaktadır. CX8000-CPU’ya bus terminalleri (K-Bus) veya EtherCAT terminalleri (E-Bus) doğrudan bağlanabilir. EtherCAT terminalleri kullanılırsa değişik topolojilerin gerçekleştirilmesi, alt kademe bus sistemlerinin bağlanması veya IP-67 dünyasına bağlanma gibi ilave olanaklar da oluşmaktadır.

CX8000, Beckhoff kontrol sistemi kategorilerinde 16 bit gömülü kontrolörler ve gömülü PC CX9010 arasına yerleşmektedir. 400 MHz ARM CPU ve MicroSD bellek kartıyla CX8000 serisi gömülü PC’ler dağıtılmış akıllı sistem olarak kullanılmaya çok uygundur. Master kontrol sistemine entegre fieldbus slave ile bağlanılır. Bunun için CX8000 serisi, PROFIBUS, CANopen, PROFINET, EtherNet/IP, EtherCAT ve Ethernet protokollerini desteklemek için tasarlanmış altı değişik arayüze sahiptir. İlave Ethernet arayüzü ile programlama ve devreye alma veya Ethernet ağına bağlantı gerçekleştirilir. Ek olarak fieldbus arayüzünden programlanabilir. PROFINET, EtherNet/IP, EtherCAT ve Ethernet için gömülü PC’ler switch fonksiyonlu ek Ethernet portlarına sahiptir, böylece tek hat formunda Daisy-Chain topolojisi ekstra donanım gerektirmeden ve az harcamayla kurulabilir.

İşletim sistemi olarak Windows CE mevcuttur. Ekran bağlantısı olmadığı için sadece ağdan işletim sistemine ve onun “sanal” ekranına erişilebilir. Bütün diğer Beckhoff cihazlarında olduğu gibi PLC’nin sistem konfigürasyonu ve programlaması TwinCAT yazılımı ile gerçekleşir.

CX8000 cihaz ailesi, elektrik kesildiğinde 1 saniye boyunca enerji sağlayan kapasiteye sahiptir, böylece kalıcı veriler saklanabilir. Bu sayede, elektriklerin kesilmesi halinde önemli bilgiler, pil gerektirmeden saklanabilir.

Gömülü PC CX8000 oldukça kompakt yapıdadır ve tasarruflu 32 bit ARM CPU ile az enerji harcar. Esnek fieldbus arayüzü ile, I/O bus olarak EtherCAT ile ve geniş kapsamlı PLC kütüphanesi olan TwinCAT PLC ile CX8000 kontrolcü serisi kullanıcıya güçlü ve çok esnek bir kontrol sistemi sunar.

Teknik veriler:

- CPU: 400 MHz, ARM9, 32 Bit

- Flash: MicroSD-Kartı (1 GB, genişletilebilir, daha büyük kapasiteler de mümkündür), 16 MB dahili Flash bellek

- RAM: 64 MB DDR2

- Arabirimler:

- 1 x Ethernet portu, programlama ve ağa bağlantı için

- 1 x Fieldbus-Slave

- 1 x USB-portu (ön kapağın arkasında)

- Gerçek zaman saati (pilli) (ön kapağın arkasında)

- Entegre 1 saniyelik kesintisiz güç kaynağı

- Bus terminalleri için veya EtherCAT terminalleri için I/O-arayüzü

- İşletim sistemi: Microsoft Windows CE

- Runtime yazılımı: TwinCAT PLC (önceden kurulu)

FİRMA: [email protected] | BECKHOFF

KAYNAK : Endüstri&Otomasyon dergisi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst