FM 350-2 hızlı sayıcı modülü

korfez_

Üye
Katılım
26 Mar 2007
Mesajlar
472
Puanları
1
fm 350-2 modülü ile 8 adet encoderden gelen palsleri saydırmak istiyorum. Daha önce bu modülle hiç çalışmadım sistem hazır kurulu durumda.
Sorun şuki; compackt plc lerde hızlı sayıcı uygulamasında sfb 47 bloğu kullanılıyordu... Elimdeki FM 350-2 modülünde hangi sistem fonksiyonuyla saydırma yapmam gerekli gene sfb 47 mi kullanılacak yoksa benim bu modül için ekstradan bir şeylermi kurmam gerek yani kütüphanesi bir cd ilemi kuruluyor... maalesef adı geçen modül panonun üzerinde ve ben kutusundan ne çıktı bilmiyorum.... sizler için çok küçük ve önemsiz bir bilgi şu anda benim için son derece değerlidir. Yorum ve desteğinizi bekliyorum. Şimdiden Teşekkürler...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba;
Uzun zamandır kurcalamamıştım ama hatırladığım kadarıyla, FM 350-2 modülünün konfigürasyon CD si var, o CD de detaylı örneklerle kartın kullanımı hakkında bilgiler ve örnek programlar bulunuyor, SFB47 yi kullanmıyorsun.
CD sinde bulunan örnek DB ve FC leri kullanarak çalıştırmıştım, modülün adresini DB içine girmen gerekiyor, ayrıca sayıcıları okumak ve yazmak için çağırmak zorunda olduğun fcler var. Counterlara veri girmek için Job ID yükleniyordu Manuallerinde detaylı bilgileri ve örnek prgları bulabilirsin.
Configurasyon CD yi kurup, kartı Simatiğin hardwarine tanıttıktan sonra, hardware deki modülün üstüne çift tıklayıp enkoder kanallarına bağlanan enkoderlerin tiplerini, ve sayma modlarını ayarlayabilirsin.
https://support.automation.siemens....NwAA&term=FM+350-2&ID=60237759&ehbid=60237759
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Örnekleri ve Configurasyon CD sini indirip kontrol edecem.
 
Ekisnllikle programlamaya başlamadan COnfigürasyon cd sindeki eklentiyi kurman gerek arkasından hardware deki FM350 modulunun properties kısmına geldiğinde gelip oradan bağlayacağın encoder'in tipini belirlemen gerek.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,220
Mesajlar
915,906
Kullanıcılar
450,007
Son üye
harunppp

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst