Flowcode 5 en gelişmiş görsel mikrodenetleyici programlama yazılımı

garmel

Üye
Katılım
13 Ara 2006
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
KOD YAZMAK YOK !
PIC PROGRAMLAMAK HİÇ BU KADAR KOLAY OLMADI
Flowcode mikroişlemciler için dünyanın en gelişmiş görsel programlama dillerinden biridir.
Flowcode çok az programlama deneyimi olanlar dâhil herkes için hızlı ve kolayca elektronik sistemler geliştirmeleri olanağı sunar. Programı indirip kurduktan sonra birkaç dakika içerisinde program yazmaya başlayacaksınız. Dünyada birçok dili destekleyen Flowcode programını TÜRKÇE olarak kullanabilirsiniz.

PICmicro(8 bit), AVR, dsPIC/PIC24 ve ARM serisi bütün mikroişlemcileri destekler.
SADECE AKIŞ DİYAGRAMINI OLUŞTUR VE MİKRODENETLEYİCİYE YÜKLE BU KADAR…
PROGRAMLAMA DİLİ BİLMEYE GEREK YOK!
Matrix Multimedia - Flowcode graphical programming languages for microcontrollers - rapid electronic development kits

Mikrodenetleyici programlama ile ilgili "Flowcode ile PIC Programlama" kitabımız çıktı. Bizler Türközü Oğuzhan Endüstri Meslek Lisesinde Elektrik-Elektronik alanında öğretmenlik yapıyoruz. Yakın zamanda tanıştığımız Flowcode programını çok beğendik. Öğrenme süresini çok kısaltmakta ve kod yazarken karşılaşılan hataları ortadan kaldırmaktadır. Özellikle mikrodenetleyici programlamaya yeni başlayanları bıktıran yazım ve derleyici hataları, Flowcode ile ortadan kalkmaktadır. Böylece kişi yazmak istediği programa odaklanmaktadır. Programın simülasyonu aynı ekranda yapılabilmesi sayesinde sonuç hemen görülmektedir. Simülasyon için başka programlar kullanmaya gerek kalmamaktadır.
Flowcode programından herkesin faydalanmasını istedik. Bu amaçla bu kitabı yazdık. Flowcode ile hiçbir programlama bilgisi ve deneyim olmasa dahi akış diyagramlarını çizerek zor devreleri mikrodenetleyici ile birkaç saat içerisinde yapabileceksiniz. Elektronik ile uğraşan herkese tavsiye ederiz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Evet yazılım ile uğraşmadan sırf algoritma mantığını bilerek mikroişlemci programlamak için oldukça güzel bir program.
Yeni başlayanlar için hem programın akışını direkt görme hemde proteus v.b. gibi simülasyon programlarına gerek duymadan kodun çalışıp çalışmadığı, nerede takıldığını, nerede yanlış dallanmalara v.b. girdiğini görebiliyorsunuz.Bende başlangıçta kullandım fakat sonra aynı uygulamayı hem flowcode hem ccs c de yaptığımda baktım ki ortaya çıkan hex. dosyasının boyutuna arada tuttuğu kb yönünden ciddi bi fark oluşuyor.Bu durumda başlangıç olarak evet ama daha sonrası için bence kullanılabilir bir program değil.Tabi bu benim şahsi görüşüm.
Saygılar...İyi çalışmalar...

Bu arada benim kullandığım en son flowcode 4 arkadaşların önerdiği flowcode 5 inceleme fırsatı bulamadım henüz.
 
flowcode 5 kitabı temini için bilgisi olan arkadaşlardan bilgi lütfen.
 
Flowcode kullanan arkadaşlar flowcode kullanım ve fikir yürütme bana göre kısa diğer arkadaşa göre uzun ve boş yere hafıza işgal eden bu gibi konularda bilgi alış verişi yaparak kendimizi daha iyi geliştirmek programlamayı kısa ve öz bir dille yapmak için birbirimize
yardımcı olduğumuz gibi yeni öğrenmeye çalışan arkadaşlarada yardımcı olmuş oluruz tabiki
 
arkadaşlar flowcode programı kullanan yokmu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst