Fatek PLC Program Çekip Yüklemek.

zelio87

Üye
Katılım
25 Mar 2011
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
39
merhaba. elimde bir yedek fatek plc var.şuan makinada çalışan plc programını çekip bu boş plc ye yüklemek istiyorum. winproladder programını yükledim ve kablom hazır.sadece programı alıp yeni plc ye nasıl atacagımı bilmiyorum yardımcı olursanız sveinirim.kolay gelsin.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Hocam,
Programa girdikten sonra üst menüden,
File(dosya) > Open(aç) > Connect To PLC'e(Plc'e bağlan) tıklıyoruz.

Karşımıza bir pencere çıkacak. Oradan hayır'a tıklıyoruz. Çünkü kayıtlı bir program ile bağlanmak istiyor musunuz? diyor. Biz programı çekeceğimiz için Hayır seçeneğine tıklıyoruz.
Protocol ayarlarımız geliyor karşımıza.
Bağlı olduğunuz portun protokol ayarları ile karşılaştırın.

Bilgisayarın port ayarlarını şuradan bakabilirsin. Bilgisayarım sağtıkladıktan sonra Yönet > Aygıt Yöneticisi'den portu kontrol ediyoruz.

İkisi aynı ise OK'a basın. Farklı ise üst taraftan Edit'ten ayarlarını düzenliyoruz.

Program bu şekilde bilgisayara çekilmeye başlayacaktır.


Programı çektikten sonra plc'e yükleme olayını şu şekilde yapıyoruz.

Program atılacak ile bütün kablo işlemlerimizi bitirdikten sonra çektiğimiz programı açıyoruz. PLC > On-Line seçeneğine tıklayıp PLC'e bağlandığımızda programı atmış oluyoruz.
Size sadece RUN komutunu vermek kalıyor.
 
verdiiniz bigliler icin tşk ederim Run komutunu verme işlemini anlamadım.biraz acarsaız sevinirim.ayrıca herhangi bir fatek plc ye baglanıp makine calısırken devreyi taakip edebilirmiyim.(sensör gördü röle cekti y1 cıkış verdi gibi vesaire).arıza bulmak istiyorumda bunu deneme istiyorum.kolay gelsin iyi calısmalar..
 
Program atmak istediğiniz PLC'e, çektiğiniz programı açıp online olduğunuz zaman program otomatik olarak PLC içine yükleniyor.

Run kısmı ise, PLC > RUN seçeneğine tıklamalısınız. Çünkü programı atarken plc kendisini stop konumuna alıyor. Programın çalışması için RUN seçeneğine tıklayıp plc'i run konumuna getirmelisiniz.

Program takibi yapmak için, elinizde makinanın programı yoksa File>Open>Connect to PLC kısmından plc'e bağlanın. PLC'e bağlanırken eğer programda şifre yoksa hem plc'e bağlanacaktır hem de programı çekecektir.
Bağlandıktan sonra programı izleyebilirsiniz.

Aktif olan bitlerin iç tarafları kırmızı şekilde dolu olur. Zaten takibe başladığınızda anlıcaksınız.
Saygılar.
 
Peki programda şifre varsa nasıl olacak, bilgi verir misiniz?
 
Şifreyi biliyorsan girip çekiceksin.
Bilmiyorsan boş program atıp programı kendin yazıcaksın. Bu kadar basit.
 
Aciliyetli bir iş sayın Branxian, şifre varsa onu nasıl aşabiliriz? Bir de PLC ile pc bağlantısını sağlayan kablonun adı nedir? O kablonun bir ucunu PLC'ye diğer ucunu da bilgisayara bağlayarak mı yapıyoruz, aslında demek istediğim tam olarak şu elektronik herhangi bir sete ihtiyaç oluyor mu? Beni sorduğum bu konularda aydınlatırsanız sevinirim, teşekkür ediyorum.
 
Kabloyu fatek plc bayilerinde bulabilirsiniz veya kendinizde yapabilirsiniz. Petek teknolojinin sitesinde kablo şeması mevcut.
Şifreyi forumda kırdığını söyleyen arkadaşlar mevcut.
Dediğim gibi ya programı oturup kendin yazıcaksın ya da o arkadaşlardan yardım isticeksin.
Forumda arama yaparsan veya Fatek PLC bölümünde 2-3 sayfa gerilere bakarsan konuları görebilirsin.
 
Teşekkür ediyorum Sayın Branxian, o dediğiniz sayfayı buldum lakin silmiş yöneticiler gerekçelerini de yazmışlar. Ayrıca Hala istediğim cevabı bulamadım baktım baktım ama forumda.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst