Fırın ısınınca neden sigorta attırıyor?

Zafer.01

Üye
Ustalar selamün aleyküm, evimde uzun süredir kullanmadığım fırını kullanmaya başladım . Fırın çalışıyor ısıtmaya başlıyor ve belirli bir sıcaklığa gelince kaçak akım attırıyor ,rezisdanslari ölçtüm bir sorun göremedim. Fanları iptal edip deneyim dedim yine de belirli sıcaklığı yakalayınca kaçak akım rolesi atıyor sebebi ne olabilir?

Bağlantı kablolarında erime ve izolasyon sorunu olabilir gövdeye temaslı.

İlk çalıştırmada 5 dakika kadar.bir süre geçiyor sonrasında sıcak olduğu için direk atıyor bekleyip açtığımda tekrar sıcak olana kadar çalışıyor , kablo erimiş olsa çalışır mı yada izolasyon bir yere temas ettiğinde yine çalışır mı , yorumunuzu tabiki dikkate alıp sabah bütün kabloları tek tek kontrol edeceğim.

İlk çalıştırmada 5 dakika kadar.bir süre geçiyor sonrasında sıcak olduğu için direk atıyor bekleyip açtığımda tekrar sıcak olana kadar çalışıyor , kablo erimiş olsa çalışır mı yada iz
Başka bir prizden veya fişi çıkartıp prize ters takıp deneyin. 16A'lık başka bir prizde de uygun kesitte bir ara kablo ile deneyebilirsiniz. Sonuç alamadığını da üstteki öneriye yoğunlaşınız.
Aşama aşama yaptıklarım .

Sizin dediğiniz gibi başka bir prizde denedim yine ısınınca attı ,
Fişi ters çevirip taktım yine ısınınca attı,
Alt rezisdansın bağlantısını söktüm yine ısınınca attı,
Üst rezistansın bağlantısını söküp altı taktım yine ısınınca attı,
Fanları iptal ettim yine ısınınca attı ,
Topraklamayi söktüm yine ısınınca attı ,
Bir türlü çözümü bulamadım en soğuk halden başladığında maximum 5 dakika kadar çalışıyor .

Ben o sorunu söyle çözdüm inşallah doğru hatırlıyorum dur Fırını taktığın prizin gelen toprak hattını iptal edip. Prizin toprak klemensini nötr ile birleştir öyle dene yani fırın içinde nötr topraktan kaçak alırsa 2si bir den notrden akmış olacak . Birde ısınınca atıyor dediniz. Acaba termostat atıyor ve termostatin kendisi mi bir yerden kaçak alıyor.

Topraklama sağlamsa nötr ile temas edince (sıfırlama denir) kaçak akım açar/atar!
Benim demek istediğim tesisattan gelen topraklamayi devre dışı bırakmak. Yani fırına topraklama girmeyecek. Prizin içindeki Topraklama klemensine tesisattan gelen toprak bağlı OLMAYACAK . Ama priz içindeki toprak ile nötr bir olacak ki sadece fırının içinde sıfırlama olsun.
Yanlışsam düzeltin lütfen.

%99 rezistans arızalıdır.
kalan %1'e bi çok şey söylenebilir.
değiştirin kurtulun.

kendi yanlışını kendin düzelt.

Kusura bakmayın ama bu uygulama cehaletin dibi. Söyleyecek kelime bulamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…