EXPRESS 161 kaynak arızası

Merhaba;

Videoyu izledim. Fanın çalışması normal. Kısa bir süre sonra termal koruma lambası yanıyor. Bu da IGBT'lerin sürülmediğini gösterir. Üstteki kontrol kartında yada inverter kartındaki IGBT sürücü devresinde problem olduğu yüksek ihtimal.

Ekteki şemada; SG3525 entegresinin 11 ve 14 numaralı bacağında, ground'a göre PWM sinyali görmeniz gerekir. Arızayı bu şekilde ileri ve geriye doğru takip edebilirsiniz.

Kolay gelsin.
 
özür dilerim ama o sorunu çözemedim bir baska expres kaynak var bir dakka kaynak yapıyor ardından koruma ya alıyor bu sıkıntı neyden kaynaklanabilir acaba.nasıl giderebilirim.
 
Merhaba,

Yüksek ihtimal,

Çıkış diyotlarından birinde yada bir kaçında, bacak çatlağı, bağlı olduğu pcb'de soğuk lehim yada kendi içerisinde sızdırma olabilir.

Düşük ihtimal,

Hall effect sensör yada kontrol kartının sensörü okuyan kısmında sorun olabilir.

Çok düşük ihtimal,

Ana transformatörde izalasyon problemi olabilir.

Kolay gelsin.
 
Merhaba Kamelteknik hocam,
bende exp.weld. 161 ultra var ancak fan bir an dönüp duruyor, rolede çalışmıyor . aynen yukardaki şemada olduğu gibi acaba sıkıntı nedir vede yukardaki devrenin tamamı varmı devreyi inceleyip anlamak için birde halefect kontrolu nasıl oluyor anlamak isterdim. saygılar.
 
saygıdeger ustalarım köprü diyot harici hiç bir şey kondansatörleri patlatacıgını düşünmüyorum açıkcası köprü diyota dikkat edin derim saygılar
 
naçizane fikrimi paylaşmak istiyorum aynı arıza ile uğraştım akım sensörüne bir bakmanızı tavsiye ediyorum

fandan gelen ses normaldir
kardeşim bilgiler için teşekkür ederim ben eski elektronikçiyim ama bu konuda yeniyim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar arkadaşlar bende ilk kez katıldım ve elimde invertör kaynak makinası welding s45.16 arızalı çalışmıyor köprü diyot çıkışı normal kondansatörler 315 volt ile doluyor şalışma lambası yanmıyor akım volümü artsada insede bir faaliyet yok devre şeması olan varsa ve arıza hakkında fikir verirseniz makbule geçer gözle kontrolde patlak, yanık, şişmiş kondansatör ve elaman yok her şey normal gözüküyor. çalışmaması neden olabilir. Acele cevap verirseniz sevinirim.
Kolay gelsin invertör şeması ekde demişsiniz göremedim yardımcı olursanız şema açmasınıda izah ederseniz sevinirim.
 
Son düzenleme:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bu makinanın besleme devresi katı ve diğer katlar ayrı ayrı modül olması gerekiyo ben öyle hatırlıyorum sen beslemeye gelen ac yi besle besleme çıkışını yani soketi sök öyle dene devreyi lambayla çalıştır birde fotolarını koy
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…