Evde jeneratör yapimi yardim lutfen :( ( alternator)

Her mıknatıs iki ayrı bobin kenarını görecek, bir mıknatıs bir bobin kenarına N uygularsa diğer mıknatıs aynı bobin kenarına S uygulamalı ki oluşan EMK sıfırlanmasın. Ayrıca period çok önemli, yani mıknatısların aralığı ve bobinlerin üst ve alt kenar uzunluğu, bu çıkışın RMS (arabesk) değerini değiştirir. Önce yazdıklarımın doğru fakat bazılarının sizinle alakası yok .
Wiring (bağlantı) bobinlere tek taraftan bakınca (bobinlerin tur yönü aynı olmalıdır) sol taraf giriş sağ taraf çıkış kabul edersen çıkış ile çıkışı ve giriş ile girişi bağlaman lazım.
Mıknatıslar kesinlikle bobinin alt ve üst kenarına etki etmemelidir. Mıknatıslarda kendi aralarında sohbete başlamayacak seviyede yakın olmalıdır. Mıknatısların aralığı sizin nominal voltaj için gerekli tur devrini değiştirir. Sizin yaptığınız dizilimde bobin bağlantılarınız doğru ise yaklaşık 12000 devirde nominal değerlere ulaşır.

generator.jpg
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst