eplan sembol oluşturma

elektrik67

Üye
Katılım
24 Eki 2007
Mesajlar
86
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar meraba eplanda sembol oluşturmak istiyorum.
create symbol tuşuna basıyorum ancak bunu yalnız şekil olarak kaydedıyor.
Bu normal mi kendi sembol kutuphanesi gibi özellik ekleyip kullanamıyormuyum.
 
eplanın ayarlarıyla ilgili bir sorunun var diye düşünüyorum.ayarlarını bir kontrol etsen iyi olur.

ben yeni sembol oluşturduğumda otomatik kablolama yapamıyorum demek istedim
 
arkadaşlar bu yeni sembol oluşturma işini açık anlatabailecek bi arkadaş yok mu ?
 
Arkadaşlar, 2 gündür Eplan'ı kurcalıyorum ama sembol oluşturup sembol kütüphanesine eklemeyi beceremedim.

Utilities > Master Data > Symbol > New 'den gelen ekranda sembol yapıyorum ama yaptığım sembolu genel sembol kütüphanerinden birisine koyamıyorum. Dolayısıyla da projelerde sembol ekleme ekranından kendi sembolüme ulaşamıyorum.

Yardımcı olabilecek arkadaşlar cevap verebilirse çok iyi olur. Yada sembol oluşturma ile ilgili açıklama içeren link veya döküman verebilirseniz yine yardımcı olmuş olursunuz.
 
arkadaşım eplanın orjinalsa olması gerekir. ama kırık ise normal oluşturamazsın sembol seçtiğin yerdeki boş sembol numaralarını kullanabilirsin.sembol sayfalarında çizdiğin sembole sembol listesindeki boş numaralara sembol revizyon diyerek sembol oluşturabilirsin.
 
@sado06, cevabın için teşekkür ederim. Şu an cofaso kullanıyoruz ve memnun değiliz. Cofasonun yerine Eplan veya AutoCad Electrical düşünüyoruz. Lisans almadan önce bu programları deneyip özelliklerini görmek istiyoruz. Bu sebeple Eplanı crackli kurup kurcalıyorum şu an.

Sembol listelerinde boş sembol numaralarına sembolü atamama rağmen yine sembolü göremiyorum. Yaptığım işlemlerin olmamasının sebebi programın crackli olması mı ? Eğer programın kırık olmasından dolayı böyle bir sorunla karşılaşıyorsam Eplanın diğer özelliklerini kurcalamaya devam edeceğim :)

İlgin için teşekkür ederim
 
Onır06 kardeşim sembol oluşturma yı birde şöyle yap. eplan 5.5 için sembol dosyasına gir,İnsert tuşu ile boş bir sembol çagır sonra üstteki symbol dan revizeyi seç, çagırdıgın sembolün üstüne koy enter a bas sembolunü çiz ve kaydetip çık.
 
meraba arkadaslar
normal sembol yapıyorum tamam ama yardımcı kontak nasıl eklerım ona yardımcı olabilirseniz sevinirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,200
Mesajlar
915,783
Kullanıcılar
449,982
Son üye
admik

Yeni konular

Geri
Üst