Eplan Adres Tanımlama

aysene

Üye
Katılım
17 Mar 2021
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
28
Merhabalar, ekte paylaştığım gibi haberleşme pinlerini ya herhangi bir pini bu şekilde sadece çapraz referans ekleyerek nasıl gösterebilirim?
 

Ekli dosyalar

  • Ekran görüntüsü 2024-05-23 163452.png
    Ekran görüntüsü 2024-05-23 163452.png
    44.4 KB · Görüntüleme: 8
Kesme noktasını (oku), mause ıle cektiginiz zaman backspace tusuna basın, specıel sembol kotuphanesi acılacaktır, buradan gounmez olanı secebilirsiniz. Elbette başka yollarda vardır,,
 
Bilgilendirme için teşekkür ederim ama sembol kütüphanesinde görünmez versiyonu mevcut değil başka ne şekilde yapabilirim bilginiz var mı
 
Merhaba,
Genelde bu iş için genel bakış sayfası kullanılıyor. 3 hat şeması sayfasına yerleştirdiğiniz bir PLC bağlantı noktasını genel bakış sayfasına eklediğinizde çapraz referansı gelecektir.
Denemek için siemens'in internet sitesinden veya data portaldan standart bir PLC indirip program kütüphanesine ekleyin. Ardından bu ürünü genel bakış sayfasına ekleyin. Ardından aynı ürünü 3 hat şeması sayfasına eklediğinizde referansları gösterecektir.
Daha doğru yöntem ise PLC yi genel bakış sayfasına ekledikten sonra PLC gezgininden çekmek. PLC gezginini açmak için "Proje verileri -> PLC -> Gezgin".
 
Cevap için teşekkür ederim fakat siemens plc ile yapılan bir uygulamanın projesi değil. Haberleşme portlarında sadece çapraz referansları gösterebilmem gerekiyor.
 
Kesme noktasını cekince backspace ile sembolü çizgiye çevirip pin üzerine bıraktım, ctrl+b tusu ile yazıyı tutup uzaktastırdım,



KK.PNG
 
cihazı eklemeden önce sayfa tipini gelen bakış olarak değiştirin. cihazı ekleyin. Sembol görüntüleme tipi genel bakış olarak gelecektir. sayfa tipini tekrar devre şeması 3 hat olarak değiştirin. cihazın bağlantı noktalarını projede gösterirken cihazlar>gezgin den bağlantı noktasını çekebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,606
Mesajlar
919,005
Kullanıcılar
450,607
Son üye
Xuxi

Yeni konular

Geri
Üst