EPLAN 3D

Katılım
2 Ağu 2017
Mesajlar
76
Puanları
1
Yaş
34
Arkadaşlar merhabalar,
Eplan da 3D çiziminin avantajı nedir ?
 
Arkadaşlar merhabalar,
Eplan da 3D çiziminin avantajı nedir ?

Projenizi 3 Boyutlu olarak görmenizi sağlıyor.Malzeme yerleşimi ve görsellik ile beraber vida/delik boyutlarına kadar görmenizi sağlıyor.
Bu birazda sizin beklentiniz ile ilgili.Siz tam olarak ne istemiştiniz ? :)
 
zaman kaybından başka birşey değil benim görüşüm. görsel olarak tek bir platformda pano içeriğini görmeye yarıyor.
 
Arkadaşlar merhaba eplan da sembol listesinin excele dökülmesi fıyatlandırması nasıl oluyor yardım ederseniz sevinirim
 
Arkadaşlar merhabalar,
Eplan da 3D çiziminin avantajı nedir ?
E3.serisini de deneyebilirsiniz. Görsel olarak birebir çiziminizi görebiliyorsunuz. üstelik otomatik bağlantı ve kablo toplam uzunluğunu alabiliyorsunuz
screenshot_20180327_133842.png
 
Merhaba,

EPLAN gibi ECAD yazılımlarının amacı; üretimi yapılan panoların, elektrik sistemlerinin...vb daha tasarım aşamasında mümkün olduğu kadar gerçeğe yakın olarak dizayn edilebilmesidir. 3D çizimlerinin bu konudaki avantajları; atölyede pano yapılmaya başlamadan önce neredeyse bire bir panoyu 3 boyutlu olarak tasarlamaktır. 3 boyutlu tasarım aşamasında pano içerisine ekleyeceğiniz ürünlerin tam olarak ne kadar yer kaplayacağını kontrol edebilir ve pano yerleşimi bilgisini neredeyse %100 doğruluk oranında alabilirsiniz. Daha ileri seviyede ise örneğin kapağa ekleyeceğiniz gösterge veya buton ekipmanlarının boşaltma ölçülerini otomatik alabilirsiniz. Ayrıca 3-hat şeması sayfalarında yaptığınız çizimlerdeki bağlantıları 3 boyutlu pano tasarımına aktarabilir ve bu pano için hangi kesitlerde kaç metre kablo kullanıldığını görebilirsiniz. Hatta otomatik kablo kesme işlevi gören bir makine ile bu özelliklerdeki kabloları etiketlenmiş olarak elde edebilirsiniz.
Sonuç olarak eğer bu seviyede bir tasarım yapabilirseniz, atölyeye proje sayfaları verip orada çalışan arkadaşların bir çok şey üzerine kafa yorması yerine(Ürün yerleşimi, proje okuma, boşaltma delikleri hesaplama, kablo kesme... vb) bir adet panonun ayrıntılı görünüşü, malzeme listesi ve bağlantı listesi vererek pano üretebilirsiniz.
Yani bir nevi, marangoz olmayan bizlerin bile IKEA dan aldığımız dolabı kullanma talimatlarını takip ederek yapabildiğimiz gibi atölye ekibinin de en basit ve hatasız bir şekilde pano/elektrik sistemleri... imal edebilmesidir.

Umarım açıklayıcı olmuştur, İyi çalışmalar.
 
Eplan konusunda Dünya lideri olup Cad-Cam programları içerisinde en bilineni ve kullanıcı sayısı olarak en çok kullanıcıya sahip olan bir programdır. Kullanım açısından ilk etapta karmaşık gibi gözükse de kullandıkça kullanıcı dostu olduğunu gösteren bir programdır.

3D pano dizaynı olarak yerleşim, çarpışma kontrolü, saç patlatma delikleri gibi envantere kolayca ulaşabilirsiniz. Bara dizaynı konusunda tasarımınızı yapabilir ve ayrıca bara eğme kesme makineleri ile doğrudan haberleştirebilir siniz. Aşağıda bir kaç resim paylaşıyorum bu konu ile ilgili.
2018-06-01_14-09-18.png


Eplan Wiring-Kablo çekimini gösteren bir uygulamadır.
2018-06-01_14-26-11.png

Drilling Patern-Montaj delikleri ve boşaltmaları sağlayan bir uygulamadır.

2018-06-01_14-28-19.png


3D Pnömatik ve Hidrolik yerleşim sağlayan bir programdır.

2018-06-01_14-30-23.png

Bara tasarımları yapabilirsiniz.

Saygılarımla
Dinçer ESENTAŞ
 
autocad mechanıcal ile çizdiğim ürünü, stp dosyası olarak eplan pano yerleşimine aldığım da ebatları çok büyük oluyor sebebini bilen var mı
 
Girdiğiniz değerler inch olmasın, ilgili yeri kontrol edin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst