Peki işyerinizde apansız bozulan örneğin çok basit elektrikli cihazları, makinaları ve diğer tesisatlarla ilgili içinizden "İstersem ben bunların üstesinden çok kolayca da gelebilirim" şeklinde hiçbir düşünceniz de mi yoktur şeklinde merak ettim. Çünkü bu sorunun cevabı eğer kesinlike "evet" ise kusura bkmayın ama çok yanlış bir bölüme kayıt yapmışsınız, kendi görüşüme göre. Örneğin ben makinacıyım ama gece-gündüz uykularımda bile elektrik-elektroniği bazen de düşünüyorum, üniversitede öğrenciyken de düşündüm, şimdilerde de yine düşünüyorum. Tabi ki bu bir gönül meselesidir, zorla kesinlikle de olması mümkün değildir, kendi kendini telkinle de bir dereceye kadar bu olabilir diye de düşünüyorum. Megep Dökümanları ilkokul seviyesine de inmemektedir, sizin de belirttiğiniz üzere, ancak lise, yüksekokul ve üniversite arasında bir anlatım seviyesi vardır.
Bu konuda ne diyebiliriz ki inşallah kişisel olarak bu konulara eğiliminiz ve hevesiniz çok artar ve de şevkiniz iyice de gelir diyelim, çünkü merak her zaman öğrenmeyi ve bu konularda çok iyi araştırma yapmayı fazla artırır. Okullarda verilen proje ödevlerinin, doktora, master tezleri,vb. de tamamiyle bu amacı taşımakta, yani öğrenciden öz araştırma yaparak bu görevleri kendisinin belki başkalarından çok az bir destekle de tamamlamasını beklemektedir. Başarılar dileğimle.. Kolay gelsin..