son 2 denememde dediğiniz her şeyi yapmıştım taktığım IRFB4310 uyumlu olup olmadığını nasıl anlayacağımı bilmiyorum orjinal mosfeti XC72090 idi bu entegreyi araştırdığımda https://inda.com.ua/ua/p2332491235-...NKaMuIIskg-lgxSzBmb9s0258qC7D54uOJBgc0t-I9am5 buradaki sitede CRST045N10N(XC72090) yazıyor datasheet olarakta bunu vermiş https://file.elecfans.com/web2/M00/44/6B/poYBAGKEvyWAZluBAAjiIyy0X_E831.pdfMosfetleri takım olarak değiştirmeyi deneyin . Patlayanı değiştirmek çözüm böyle grup çalışan mosfetlerde doğru uygulama olmaz . Termal macunda kullanmadığınızı görüyorum . Oda soğutma da zaafiyet yapar . İlk aklıma gelenler bunlar . Mosfetleri takım olarak değiştiyseniz ve yine aynı arızayı görüyorsanız muadil olarak taktığınız mosfetler tam uyumlu olmayabilir . Mosfet kontrol entegresinin bütün bağlantılarını ve bunlara ait elemanları özellikle ölçün ve kontrol edin . Akım algılama olarak nasıl bir devre varsa onunda bulunup incelenmesi elzemdir .
toplamaktan kastım aluminyum bloğu mosfetlere vidalamak daha uzun süre test edebilmek için daha scooterın üstüne binip sürmek nasip olmadı o kadar çok mosfet yaktımki artık ilk gazdan patlamadan çıkarsa mosfetlere aluminyum bloğu takarak test etmeye devam ediyorumve her seferinde mosfetlerin orta bacağıyla aluminyumu ölçüyorum temas olmamasına emin oluyorumToplamadan önce sıkıntısız çalışan cihaz neden her defasında toplayınca arızalanıyor? Bence toplarken biryerlerde kısa devre gibi bir durum oluşuyor olmalı.
teşekkür ederim ana kart olan arka motorun sürücüsü çalıştığı için onu ön motora takıp sorunsuz bir şekilde kullanabildim sorun motordan kaynaklı değilBaşka sebepler de aramanız gerekir:
Mesela motor ısısına baktınızmı?
Motorda problem olabilir, başka şekilde denemeniz mümkün mü?
Motor aşırı ısınmış olabilir.
Erimiş veya yanmış teller ve konektörler, motorun bakır tel sargıları hasar görmüş olabilir..
Geçici olarak motor uçlarına seri 50W 1-3 ohm civarında direnç bağlayıp deneyebilirsiniz
Ayrıca aşağdaki link fikir vererbilir
https://turboant.com/blogs/tips-for-electric-scooter/electric-scooters-cut-out
Kolay gelsin
açıkçası dikkat etmedim sadece kargodan gelince garantilemek için çalışıp çalışmadığına baktım 500 civarı değer okuyunca sağlamdır diyip taktım dualtronun istanbul servisini aradım 0 anakarta 260 dolar diyorlar 6 ay garanti veriyorlar tamir için ise 4000 tl artı komple scooterın kargo fiyatı öğrenci olduğumdan bu fiyatlar biraz fazla geldiMosfet leri takarken açık kapalı olmasına dikkat ediyor musunuz?
IR2103S sürücü entegresi ve IRFB4310 mosfet kullanıyorum orjinali Ir2103s benim taktığımda aynı sadece mosfeti farklı takıyorum bu zamana kadar aynı anda garantiye alıp 3 IR2103 sürücü entegresini aynı anda değiştirmedim acaba 1 fazın mosfeti yandığı zaman diğer mosfetlerin sürücü entegrelerine de zarar veriyor olabilirmi1. Modeli?
2. İlk test sirasında çalışıyorsa hemen gaz verip veya zorlamaya gitmeden, daha doğrusu bozulmadan enerji kesildikten sonra, hemen Mosfet' lerin ve motor ısısına bakın, hatta "run" dan önce yani "standby" da ısıya uzun süre bakın sonra test sürüşü yapın.
3 Mosfetlerin bağlantısı böyle olmalıdır. PCB de bu bağlantılar tamammı?
4. Mosfet takmadan önce, (gate ile V+/ V0) uçlarına dirençieri aynı mı? kontrol edin. (Yani sürücü çıkış uçları)
Ekli dosyayı görüntüle 119418
5. Sizin sürücü entegreniz?
Kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?