Elektrik Sayaç Okuma Yazılımı Hk.

sbayrak_

Üye
Katılım
3 Ocak 2008
Mesajlar
57
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba,

Teslimlerine başladığımız bir konut projesinde toplam da 350 adet bağımsız bölüm ve ortak alan sayacı bulunmaktadır. Tesis trafosu kendimize ait olduğundan OG aboneliğimiz bulunmakta ve sayaçların tümü süzme sayaç mantığında kullanılmaktadır. Teslim ettiğimiz etap ile alakalı henüz işletme yönetimi kurulmamış olup dairelere ve ortak alanlara ait faturalandırma işlerini elektrik mühendisi olarak kendim yapmaktayım. Faturalandırmayı, sayaç panolarından fotoğraflanan sayaç endekslerini, vergi ve KDV miktarlarını da kapsayacak şekilde excelde oluşturmuş olduğum bir liste ile yapmaktayız. Bu sene için 100 bağımsız bölüm okumalarını düzenli olarak yaptık, fakat proje tamamlandığında bu sayı 350 adet olacaktır. Uzaktan sayaç okuma sistemi altyapısı da yapmadığımız için bu işlemleri manuel olarak devam ettirmek durumundayız.

Önümüzdeki sene için optik port okuyucu almayı düşünüyoruz, yapmış olduğum araştırmalar doğrultusunda, piyasada sayaçlar için optik port okuyucu cihaz üretimi yapan firmalar ile görüştüm. Fakat, bu cihazların yazılımında sayaç okuma çıktılarını tek bir sayfada değil ayrı ayrı sayfalarda verdiğini öğrendim. Benim yapmak istediğim; optik port okuyucudan okuma verilerini excelde tek bir sayfada almak ve kendi excel listemde bulunan sayaç numaralarına göre "düşeyara" formülü ile bu endeksleri çekebilmek.
Bu işlemi yapabilirsem kendi excel listeme, fotoğrafladığım sayaç endekslerini manuel olarak girmekten kurtulmuş olacağız.

Bu konuda yardımcı olabilecek veya yol gösterebilecek forumdaşlarımızdan dönüşlerini rica ediyorum.

İyi çalışmalar.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kendi Excel sayfana istediğin bilgileri cekerek yerlestirebilirsin. Hepsi tek dosyada ayrı sayfalar mi, ayrı dosyalarda ayrı sayfalar mi
 
Kendi Excel sayfana istediğin bilgileri cekerek yerlestirebilirsin. Hepsi tek dosyada ayrı sayfalar mi, ayrı dosyalarda ayrı sayfalar mi
Benim tek bir dosya ve tek bir sayfam var, program ise çıktıyı tek bir dosyada ayrı sayfalarda veriyor. Yani bunu tek bir sayfada sayaç numaralarına göre verebilse istediğim veriyi istediğim yerden çekebilirim.
 
10 satırlik bir makro koduyla istediginiz verileri kendi sayfanıza toplatirsiniz, dert yok yani. Kafanızı takmayın.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,841
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst