Elektrik Motor Seçimi Hk. Yardım

hedvid

Üye
Katılım
28 Ağu 2015
Mesajlar
8
Puanları
1
Herkese Merhaba,

Çocukla beraber gezmek için küçük bir akülü araç tasarladım. Aracın kasası 40 kg kadar ağırlık yapıyor. Direksiyon sistemi, oturma koltuğu filan hazır.
Sıra motor ve akü seçimine geldi. Akü, motor, aracın kendisi, lastikler ve çocuk ve benimle beraber 140-150 kg arası bir ağırlık olacak. Hafif yokuş ve düz yolda bizi 7-8 km/h hız ile götürecek bir motor seçimi yapmam lazım ki bu seçim konusunda cahilim.
Nasıl bir motor-akü-sürücü önerisinde bulunursunuz? Hafif yokuşlarda bizi çıkarsın, şarjı da 1 saat kullansak yeter diye düşünüyoruz.

teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Şanzuman var mı arada? Şanzuman yoksa redüktörlü bir motor kullanmanız gerekir. Ömrünün uzun olmasını istiyorsanız fırçasız dc motor kullanmanız lazım lakin onun için bir sürücüye ihtiyaç var ve pahalıdır. Ayrıca bir saat çok uzun bir süre, tek aküyle imkansız. Elektrikli bisikletlerin motorlarına bakın en verimli olanlar onlardır.
 
Teşekkür ederim. Şanzuman yok. Akü sayısını arttırabilirim, önemli değil. Fırçasız dc motor bakayım ben o zaman.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst