Elektrik kesinti tazminatı hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rsimsek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rsimsek

Profesyonel Üye
Bulunduğum bölgede işletmeci SEDAŞ (Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce dağıtım şirketi) tarafından aşağıdaki mesaj hem sms yoluyla, hem de e-posta yoluyla gönderildi. Muhtemelen bölgedekilere de gelmiştir.

Değerli müşterimiz, 123456789... no’lu aboneliğinize ait 82.61 TL tutarında Yıllık Kesinti tazminatınız oluşmuştur. Tazminatınız, ilk faturanızdan itibaren mahsup edilecektir. Saygılarımızla.

Aklıma gelen soru, işletme kesinti zararını tazmin ediyorsa, gerilim yükselmesi/düşmesinden kaynaklı zararları da doğrudan, bir bilirkişi keşfi aracılığıyla, mahkemelerle uğraşmadan tazmin eder mi?

Son düzenleme:
aslında bilirkişi raporuna bile gerek yok. kesintiden sonra bozulan cihazın servisinin vereceği yüksek veya düşük voltaj kaynaklı arıza raporu ile genelde ilçe merkezindeki hizmet ofisine dilekçeyle baş vurduğunuzda, nerdeyse sorgusuz ödeme yapıyorlar çünkü iş tüketici mahkemesi veya normaal mahkemeye gidecek olursa; artı açabileceğiniz diğer kayıp tazminatlarını da ödemek zorunda kalacaklarını biliyorlar. bu yaptıkları da çakallık. siz dava açmayın veya şikayetçi olmayın diye bir parmak bal çalmak.

Ben kesinti tazminatı alamadım.
Şikayeti cimer üzerinden alıyorlar.
Ama cimer üzerinden geri bildirim yapmıyorlar.
https://tuketici.epdk.gov.tr/epdk.be/
Verdikleri bağlantıda bozuk sürekli dınuyor
Ben 12 saatten fazla kesildi diye şikayet yapıyorum.
Onlar bana 1-2 dakikalık kesintileri gösteren aylık çizelge atıyorlar.
Nasıl ispatlayacağım?

biz buna benzer bir sorun yaşamıştık. Bizde nötr hattı kopması sonucu cihazlarımız yanmıştı. AYDEM (Aydın-Denizli-Muğla) arıza tespit ekibi gelip tutanak tuttular. Cihazları yetkili servislere yaptırıp faturalandırdık. Faturayı AYDEM e bildirdik. Ödeme yaptılar.
Önemli olan arızanın dağıtım şirketinden olduğunu kanıtlamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…